artikel

Jumbo koppelt ERP met klanten

Supply chain

Uitwisselen van elektronische gegevens vergemakkelijken.

Uitwisselen van elektronische gegevens vergemakkelijken.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Jumbo   Leverancier/dienstverlener: SRC System Integrators
Plaats: Zaandam  
Branche: groothandel non-food   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: 01-04-2006
Productnaam:  

Spellen- en puzzelproducent Jumbo gaat software implementeren waarmee het met zijn klanten gemakkelijker elektronische berichten kan uitwisselen. ‘We worden steeds vaker geconfronteerd met elektronische afhandeling van orders, pakbonnen en facturen’, verklaart supply chain-directeur Willem-Karel Hackenitz. 

                                 

De oplossing die Jumbo gaat implementeren heet Trustedlink Enterprise en wordt geleverd door het Hoornse bedrijf SRC System Integrators. Via dit platform kunnen tussen bedrijven zowel EDI- als XML-berichten worden uitgewisseld. Ook is er een koppeling met ERP mogelijk. In geval van Jumbo is dat het ERP-pakket J.D. Edwards dat wordt geleverd door softwarebedrijf Oracle. Jumbo gaat de nieuwe oplossing in eerste instantie gebruiken in de interactie met grote retailers als Metro en Wal-Mart. Bij Jumbo werken ruim honderd mensen.

             

Ook praktische ondersteuning

SRC is een bedrijf dat zich volledig toelegt op uitwisseling van gegevens tussen bedrijven (b2b). “De praktijk leert dat dit soort processen om specialistische ondersteuning vraagt”, zegt Willem-Karel Hackenitz. Ook nadat Trustedlink succesvol is geïmplementeerd zal SRC een rol blijven spelen bij de berichtenuitwisseling tussen Jumbo en zijn retailpartners.

 

Reageer op dit artikel