artikel

Boerenbond kiest voor ICT Solutions

Supply chain

Boerenbond kiest voor ICT Solutions
tracking & tracing bij Boerenbond Deurne

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Boerenbond   Leverancier/dienstverlener: Oracle Nederland Plaats: Deurne   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: Productnaam: Traceability Toolbox   Mengvoeder coöperatie Boerenbond Deurne heeft een op maat gesneden systeem voor tracking & tracing laten ontwikkelen. Hiermee voldoet het bedrijf aan alle wettelijke eisen op dit gebied. De zogenoemde Traceability Toolbox is ontwikkeld door […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Boerenbond   Leverancier/dienstverlener: Oracle Nederland
Plaats: Deurne  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname:
Productnaam: Traceability Toolbox  

Mengvoeder coöperatie Boerenbond Deurne heeft een op maat gesneden systeem voor tracking & tracing laten ontwikkelen. Hiermee voldoet het bedrijf aan alle wettelijke eisen op dit gebied. De zogenoemde Traceability Toolbox is ontwikkeld door IT-dienstverlener ICT Solutions die het product ook aan andere bedrijven gaat aanbieden.

Met het nieuwe systeem is het mengvoederbedrijf in staat om met één druk op de knop te achterhalen uit welke grondstoffen en halffabrikaten een product is opgebouwd, waar ze vandaan komen, wie ze geleverd heeft en waar de producten uiteindelijk terecht zijn gekomen. Het is voor een bedrijf als Boerenbond verplicht om dit soort informatie te kunnen leveren, de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleert hierop.

 

Ook business intelligence

Tijdens de bouw van de Traceability Toolbox, gebaseerd op een Oracle database, kwam onbedoeld ook functionaliteit voor business intelligence naar boven. Het bedrijf kan er voor eigen gebruik allerlei informatie uithalen en hier schematische overzichten van maken. Alhoewel het product in eerste instantie voor de Boerenbond is ontworpen is het een universeel systeem geworden. Automatiseerder ICT Solutions gaat het ook aanbieden aan andere bedrijven in de menvoeder-, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

 

Gratis informatiepakket Supply Chain

Reageer op dit artikel