artikel

Alewijnse Groep live met 4PS Construct van 4PS

Supply chain

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Alewijnse Groep   Leverancier/dienstverlener: 4PS Plaats: Nijmegen   Onderleverancier/-dienstverlener: Microsoft Business Solutions Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: 01-05-2006 Productnaam: 4PS Construct   De Alewijnse Groep heeft gekozen voor het softwarepakket 4PS Construct voor de installatiebranche. Softwareleverancier 4PS gaat het pakket installeren. Het technische dienstverleningsbedrijf wilde af van het eigen ontwikkelde ERP […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Alewijnse Groep   Leverancier/dienstverlener: 4PS
Plaats: Nijmegen   Onderleverancier/-dienstverlener: Microsoft Business Solutions
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: 01-05-2006
Productnaam: 4PS Construct  

De Alewijnse Groep heeft gekozen voor het softwarepakket 4PS Construct voor de installatiebranche. Softwareleverancier 4PS gaat het pakket installeren. Het technische dienstverleningsbedrijf wilde af van het eigen ontwikkelde ERP waar al vanaf de jaren ’70 mee gewerkt werd en koos voor een standaard branchepakket.

Het oude pakket van de Alewijnse Groep bood volgens het bedrijf te weinig communicatiemogelijkheden met klanten en partners. Het zelf bouwen van interfaces naar andere systemen, bijvoorbeeld via XML en het overzetten van de applicatie naar een open database, waren wel mogelijk maar zouden zeer veel inspanning vergen.

 

Infrastructuur

Het softwarepakket van 4PS is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision). De Alewijnse Groep koos voor deze leverancier na een selectieproject van een half jaar. Redenen voor de keuze waren de volledigheid van de geboden functionaliteit, de inpassing in de Microsoft-geörienteerde infrastructuur van Alewijnse. De keuze werd verder bepaald door het toekomstperspectief van de techniek en door de verbintenis met standaard Microsoft-producten. Inmiddels is Alewijnse Industrie in Nijmegen al operationeel met het systeem.

 

Lees ook: Technische groothandel kiest voor Microsoft Dynamics AX (juli 2006)

Reageer op dit artikel