artikel

Linssen Yachts kiest voor Microsoft Dynamics Navision van Logic Vision

Supply chain

Linssen Yachts kiest voor Microsoft Dynamics Navision van Logic Vision
Nieuw ERP voor Linssen Yachts

Inzicht in de planning, maar ook in klantconfiguraties, in wijzigingen gedurende de bouw, inzicht in ingekochte materialen, bestede uren en de “te verwachten” uren

Inzicht in de planning, maar ook in klantconfiguraties, in wijzigingen gedurende de bouw, inzicht in ingekochte materialen, bestede uren en de "te verwachten" uren

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Linssen Yachts   Leverancier/dienstverlener: Logic Vision
Plaats: Maasbracht   Onderleverancier/-dienstverlener: Microsoft Business Solutions
Branche: automotive, machine- & apparatenbouw   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Linssen Yachts hoopt met een nieuwe ERP-systeem meer inzicht te verkrijgen in de planning, zowel per bouwnummer als in de gehele werfbezetting. Met een speciale shipyard-module kan de jachtenbouwer ook plannen tegen eindige capaciteit.

In het selectietraject hield het bedrijf diverse ERP-systemen tegen het licht, van Microsoft, maar ook van Glovia, Ridder en Infor. De keuze van Linssen Yachts viel uiteindelijk op het ERP-pakket Microsoft Dynamics NAV met hieraan toegevoegd de shipyard-module van Microsoft-partner Logic Vision.

 

Inzicht in de planning

Het kernwoord bij Linssen Yachts is inzicht. Inzicht in de planning, maar ook in klantconfiguraties, in wijzigingen gedurende de bouw, inzicht in ingekochte materialen, bestede uren en de “te verwachte” uren. Het ERP-pakket van Microsoft, aangevuld met een productconfigurator en een grafisch planbord, moet deze inzichten voor Linssen straks gaan bieden.

 

Lees ook: Meerderheid maakt planning binnen ERP (onderzoek 2004).

 

Lees ook: Slim ERP onmisbaar bij productie op klantorder (bladarchief 2006).

Reageer op dit artikel