artikel

Gratis ERP

Supply chain

Een korte samenvatting van een opmerkelijk artikel of een interessant rapport dat onlangs is verschenen. Wat is de belangrijkste conclusie? Dit keer: tips voor gratis ERP op het Amerikaanse webmagazine Line56.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 26 mei 2006.

Het Amerikaanse webmagazine Line56 (www.line56.com) publiceerde recent onder het kopje ‘free ERP’ een lijstje van acht websites waar je gratis ERP-software kunt downloaden. Het betreft hier zogenaamde open source-software, software die door gebruikers zelf is ontwikkeld en die via internet wordt uitgewisseld. ‘Eén van die pakketten zou best wel eens geschikt kunnen zijn voor uw klein bedrijf’, zegt Line56 er bij. Dus middelgrote en grote bedrijven kunnen er maar beter niet aan beginnen.

Toch is het een interessant concept, gratis software die door gebruikers zelf kan worden verrijkt en gecorrigeerd. Het lijstje van Line56 is afkomstig van de bekende doe het zelf-website Sourceforge.net waar nog veel meer toepassingen staan vermeld, bijvoorbeeld voor CRM. Uiteraard kleven er ook nadelen aan open source-software. Een bedrijf moet de software zelf implementeren en er komen geen automatische updates.

Het overzichtje van de gratis beschikbare ERP-software staat momenteel ook op Logistiek.nl. We hebben er een aantal tips bij gezet waarop u moet letten als u serieus overweegt om er gebruik van te maken. Voor de zekerheid zetten we ook de voor- en nadelen op een rij.

 

Reageer op dit artikel