nieuws

MotracLinde en The Knowledge bieden samen veiligheidstrainingen aan

Sociale innovatie 1405

Heftruckleverancier MotracLinde en uitzend- en trainingsorganisatie The Knowledge slaan de handen ineen. Vanaf 2018 bieden zij gezamenlijk interne transport- en veiligheidstrainingen aan.

MotracLinde en The Knowledge bieden samen veiligheidstrainingen aan
Rianne de Brouwer (The Knowledge) en Harry Elling (MotracLinde) zetten samen een handtekening

De organisaties willen door gezamenlijk intra logistieke- en veiligheidstrainingen aan te bieden de behoefte versterken voor veilig werken in de intra logistieke sector met minder ongevallen als gevolg. MotracLinde en The Knowledge vinden veiligheid een belangrijke sleutel tot een gezond bedrijf. Het aantal schades aan producten, hef- en magazijnvoertuigen en persoonlijk letsel in de interne logistiek moet volgens hen omlaag. ‘Een veilige werkomgeving voorkomt niet alleen onnodige schades en persoonlijke letsel. Het verhoogt tevens de performance in bedrijfsvoering en zorgt voor een forse kostenbesparing.’

Veiligheidsoplossingen koppelen aan training

MotracLinde verkoopt intra logistieke oplossingen waaronder een scala aan veiligheidsoplossingen zoals de Linde BlueSpot. Door dit visuele waarschuwingssignaal, een blauwe lichtbundel op de vloer, worden voetgangers tijdig gewaarschuwd dat er een truck nadert. Een veilige werkvloer zit niet alleen in tastbare oplossingen rondom trucks, maar kan ook met bijvoorbeeld software gestimuleerd worden, zoals fleet management software Connect Desk. Dat is software om logistieke processen, taken en gebeurtenissen met alle soorten trucks te managen. Een groot voordeel hiervan is dat iedere gereden schade automatisch wordt geregistreerd. Zo neemt het ownership van chauffeurs toe en neemt het aantal schades en ongevallen af. Het systeem Connect houdt bij wie met welke snelheid en met welke machine mag werken.

Data verwerken in trainingen

De data die verzameld wordt door de veiligheidsoplossingen en systemen dienen als input voor de trainingen van The Knowledge. Trainen op gedrag is volgens de uitzendorganisatie minstens zo belangrijk als trainen op vaardigheden. “Samen met de opdrachtgever streven we naar nul ongevallen en nul verzuim”, aldus Rianne de Brouwer, commercieel directeur van The Knowledge. “Dit door structureel grip te krijgen op de macht der gewoonte van medewerkers. Want dat veroorzaakt de meeste ongevallen en schades. De investering in trainingen is uiteindelijk altijd fors lager dan de besparing die goed getraind personeel oplevert.”

Lees ook: Veilig magazijn vereist vooral een cultuurverandering

“Natuurlijk leggen wij altijd uit hoe een truck werkt bij aflevering, maar weten hoe iets werkt wil niet zeggen dat je een truck op een veilige manier kunt besturen”, vult Harry Elling, Service Director bij MotracLinde aan. En daar komen de trainingen en opleidingen van The Knowledge om de hoek kijken.”

Totaalpakket

Beide bedrijven gaan vanaf nu samen naar opdrachtgevers om een totaalpakket aan te bieden. “We inventariseren de pijnpunten om vervolgens een passend voorstel te doen”, aldus Elling. “We hebben in The Knowledge een kwalitatieve partner gevonden die landelijk voor alle klanten de logistieke en veiligheidstrainingen uit gaat uitvoeren en consultancy kan verzorgen. We vullen elkaar goed aan en matchen qua passie, cultuur en enthousiasme ook heel goed.”

Reageer op dit artikel