nieuws

Nieuw blockchain platform voor gevaargoed

Sociale innovatie 1090

UC Group en Inspectie Leefomgeving en Transport hebben een DC360° platform bedacht. Een op blockchain draaiend systeem voor inzicht in en controle van gevaarlijke goederen regelgeving.

Nieuw blockchain platform voor gevaargoed

Tijdens de bijeenkomst ‘ILT meets Business’ werd een pitch gehouden over het nieuwe DG360° platform. Christian Ackermans, managing partner bij UC Group, is met co-creatie partner Safety Changer de bedenker van het platform dat ‘de oplossing voor onduidelijkheid en gebrek aan toezicht op regelgeving rondom veiligheid van opslag en vervoer van gevaarlijke goederen’ moet zijn.

Onduidelijk en ingewikkeld

Er is volgens Ackermans behoefte aan overzicht in wet en regelgeving omtrent gevaarlijke goederen. “Regelmatig horen we dat de informatie rondom gevaarlijke goederen binnen bedrijven gefragmenteerd is. Daarnaast hebben bedrijven te maken met verschillende vormen van bevoegd gezag wat het onduidelijk en ingewikkeld maakt je zaakjes rondom veiligheid op orde te krijgen.”

Lees ook: Wat is blockchain

Horizontaal toezicht

DG360° is gekoppeld aan Blockchain. Ackermans geeft aan dat door gebruik te maken van Blockchain het vertrouwen ontstaat bij partijen om met elkaar samen te werken. Op deze manier is horizontaal toezicht mogelijk.

Naar verwachting is het platform in het eerste kwartaal 2018 in gebruik, op dit moment wordt er getest met een prototype.

Lees ook: Logistieke netwerken kunnen blockchain moeilijk aan

Reageer op dit artikel