nieuws

Logistiek intercedente verkozen tot beste van Nederland

Sociale innovatie 1309

Logistiek intercedente verkozen tot beste van Nederland

Ela Timar is verkozen tot de beste intercedente van Nederland. Timar is werkzaam bij Interactief Groep en helpt veel logistieke ondernemers met hun wervingsvraagstukken. “Werkgevers in Nederland moeten dus alle zeilen bijzetten om goede medewerkers te houden.”

Onlangs is Ela Timar van Interactief Groep uitgeroepen tot Intercedent van het Jaar 2017. Aan de spannende finale gingen drie voorrondes vooraf, een kennisbattle, telefonisch assessment en een filmsessie. Uit de tien finalisten die op het podium mochten pitches, ging Timar er uiteindelijk met de winst vandoor.

Jury

Volgens het juryrapport wist Timar de verkiezing te winnen door haar doorzettingsvermogen en haar warme persoonlijkheid. Ze liet concurrenten van de grote uitzendketens achter zich. Timar komt uit Polen en begon haar carrière op 20-jarige leeftijd om in Nederland appels te plukken. Ze wist toen al dat ze carrière wilde maken. Ze leerde vervolgens de Nederlandse taal en ging van het verdiende geld office management studeren.

Krappe arbeidsmarkt in logistiek

Werken in de uitzendbranche is in deze tijd een behoorlijke uitdaging. De 36-jarige Timar wordt dagelijks geconfronteerd met de enorme vraag naar medewerkers in de logistiek: “De krapte op de arbeidsmarkt brengt logistieke ondernemers in de problemen, zij kunnen regelmatig niet meer aan de vraag voldoen. Ik voorzie dat deze krapte de komende maanden nog verder gaat toenemen. Ik zie onder meer bij grote distributiebedrijven, bijvoorbeeld in de verpakkingsindustrie, een groot tekort ontstaan. Onder meer ook omdat Polen weer aantrekkelijker is geworden qua arbeidsomstandigheden. Werkgevers in Nederland moeten dus alle zeilen bijzetten om goede medewerkers te houden. Bijvoorbeeld door een beter salaris te bieden en dit ook te communiceren.”

Bekijk hier het filmpje wat over Ela Timar is gemaakt voor haar kandidatuur voor de titel Intercedent van het Jaar 2017

Mari-Jon Keijlewer, directeur van de Interactief Groep, over Timar: ‘She had me with hello, zo’n type is Ela. Met ongelooflijk veel kennis van de logistieke arbeidsmarkt strijdt zij dagelijks voor de beste resultaten voor haar opdrachtgevers. En dat doet ze op haar eigen kenmerkende, warme manier. Ela máákt Interactief”.

Lees ook: Toekomstbestendig personeelsbestand – hoe regel je dat?

Reageer op dit artikel