nieuws

XPO breidt het gebruik van cobots uit

Logistieke dienstverlening 975

Logistiek dienstverlener XPO Logistics heeft zijn gebruik van robots in het Verenigd Koninkrijk opgevoerd ter voorbereiding op de feestdagen. De robots werken samen met de medewerkers van XPO.

XPO breidt het gebruik van cobots uit

De autonome, mobiele robots waarin XPO investeert werken samen met medewerkers en passen zich snel aan op veranderingen in de werkzaamheden. De robots leiden de medewerkers naar de juiste voorraadzone, valideren de verzamelde artikelen en transporteren ze naar de aangewezen pakstations. De technologie maakt gebruik van machine learning om de productiviteit gemiddeld te verdubbelen en de nauwkeurigheid met 40 procent te verbeteren.”Onze cobots passen goed bij de grote magazijnomgevingen van XPO”, zegt Jerome Dubois, ceo van 6 River Systems, de leverancier van de robots. “Deze samenwerking heeft al aanzienlijke voordelen opgeleverd voor XPO-klanten.”

Minder repeterende werkzaamheden

De veiligheid wordt verbeterd door het verminderen van repeterende werkzaamheden en de tijd die wordt besteed aan het lopen. “Onze succesvolle samenwerking met 6 River Systems in de VS heeft geleid tot een naadloze uitrol van de robots op onze Britse locaties”, aldus Mario Harik, chief information officer van XPO Logistics. XPO investeert jaarlijks ongeveer 550 miljoen dollar in innovatie. Vorig jaar investeerde de Amerikaanse logistiek dienstverlener ook al in 5.000 cobots. “Gebaseerd op onze proefprojecten voor retail, kunnen de robots pieken in de vraag met een bijna perfecte nauwkeurigheid opvangen door het werk van onze medewerkers aan te vullen. Deze samenwerking is ideaal voor e-fulfilment tijdens de aankomende feestdagen.”

 

 

Reageer op dit artikel