nieuws

Rotra deal: dit is de winst voor Kuehne + Nagel

Logistieke dienstverlening 10615

Kuehne + Nagel wil een groot deel van Rotra overnemen. De Zwitserse logistiek dienstverlener wil het wegtransport en de logistieke tak inlijven van het bedrijf uit Doesburg. De deal moet de positie van Kuehne + Nagel in België en Nederland verder versterken…… en meer.

Rotra deal: dit is de winst voor Kuehne + Nagel

Koninklijke Rotra neemt na 110 jaar afscheid van zijn logistieke en wegtransportactiviteiten. Rotra brengt de twee divisies onder bij Kuehne+Nagel. De nummer 3 van de Top 100 logistieke dienstverlener neemt de activiteiten over. De twee divisies hebben een gezamenlijke omzet van 100 miljoen euro.  Er werken verspreid over meerdere locaties zo’n achthonderd mensen.

Maar waarom heeft de Zwitserse logistiek dienstverlener zijn zinnen gezet op Rotra? Stefan Paul, lid van de raad van bestuur van Kuehne + Nagel International spreekt over een ‘strategische aanvulling”.

 Wat is het exact wat Kuehne + Nagel nu niet heeft en door de deal met Rotra wel krijgt?
Dominique Nadelhofer, hoofd communicatie bij Kuehne + Nagel: “De overname is een nieuwe strategische stap voor Kuehne + Nagel bij het bevorderen van haar leidende Europese netwerk over land met sterke posities in alle belangrijke markten. Nederland en België waren vroeger markten waar we samenwerkten met lokale spelers. Nu is dit niet langer nodig.”rotra

Wat moet de deal concreet in de praktijk opleveren voor jullie en jullie klanten?
“Rotra’s klanten zullen profiteren van het aanzienlijk grotere, meer internationale platform en dienstenportfolio aangeboden door Kuehne + Nagel. In ruil daarvoor zullen onze bestaande klanten profiteren van een betere toegang tot Nederland en België.”

Wat zijn jullie doelstellingen op de Nederlandse markt op het gebied van wegtransport en logistiek?
“Nederland is een zwaartepunt van de logistiek in Europa – de overname van Rotra zal ons helpen onze toekomstige aanwezigheid daar te ontwikkelen.”

Rotra

De deal  moet Rotra meer continuïteit geven én stelt het bedrijf zich volledig te focussen op zee- en luchtexpeditie en binnenvaart dat een omzet vertegenwoordigt van 66 miljoen euro.  Machiel Roelofsen, directeur Rotra: “We zien al enige tijd ontwikkelingen in de markt die vragen om een doortastend antwoord. Het wordt op termijn lastiger om een goed dekkend Europees wegtransport partnernetwerk in stand te houden. Partners vallen weg door overname of gebrek aan opvolging. Daarom is het goed om nu de krachten te bundelen.”

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

 

Reageer op dit artikel