nieuws

Hoe krijg je mensen zover om met data te werken? CB vertelt

Logistieke dienstverlening 889

Een proces inzichtelijk maken. Hoe doe je dat? Met data! Welke tools heb je nodig en hoe krijg je je mensen en je klanten hierin mee? Dat is vers twee. Martijn Matena, senior business information analist bij logistiek dienstverlener CB, vertelt in samenwerking met E-mergo hierover tijdens een kennissessie op de vakbeurs ICT & Logistiek.

Hoe krijg je mensen zover om met data te werken? CB vertelt

Matena geeft alvast een voorproefje op wat hij 5 november in zijn kennissessie in Theater 4 gaat vertellen.

“CB is een bijzonder bedrijf: wij zijn het eigendom van de boekhandelaren en uitgevers en werken als een soort shared service center. De uitgevers leggen hun voorraad bij ons neer maar beheren deze zelf. Wij distribueren dit naar heel Nederland en België.”

Wat wil je het publiek meegeven?

Martijn Matena

“Ik bied 5 november een kijkje in onze keuken hoe we onze klanten, de uitgevers, door middel van de visualisatie tool Qlik Sense ondersteunen in het maken van beslissingen over hun voorraad. Zodat ze op tijd bijbestellen, of te veel hebben liggen en daar iets mee moeten. We vragen ze wat ze missen, naar op zoek zijn, wanneer iets een succes voor ze is. Jip en Janneke verkoopt toch wel, maar hoe zit het met die onbekende auteur, heb je daar ook een flinke voorraad van nodig?”

Hoe adviseren jullie je klanten dan precies?

“Op basis van de wensen van de klant voegen we meetbare kenmerken bij elkaar om te kunnen zeggen wat goed/niet goed is en waar ze wel/niet iets mee kunnen of moeten. We geven dus inzicht door gekaderd de waarheid – ook wel Guided Analytics genoemd – te laten zien: dit zijn de harde cijfers, die hebben we. De interpretatie hiervan en wat ze ermee doen ligt bij de klant zelf.”

 

De kennissessie van Matena is op dinsdag 5 november van 13.15 -13.45 uur in Theater 4 Big data & Analytics

E-mergo, leverancier van Qlik Sense is te vinden op stand: 01.A059

 

Reageer op dit artikel