nieuws

Eigenaar logistiek dienstverlener H&S ontvangt lintje

Logistieke dienstverlening 556

Ubbo Hempenius is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn visie en inzet met zijn bedrijf H&S als logistiek dienstverlener. Zijn opvolger Timo Huges noemt hem een belangrijke pionier.

Eigenaar logistiek dienstverlener H&S ontvangt lintje

Vorige week heeft de H&S Group een feestelijke avond georganiseerd om stil te staan bij het feit, dat Ubbo Hempenius, eigenaar van de H&S Group, al 45 jaar betrokken is bij H&S. Naast H&S collega’s waren er veel mensen uit de transport en logistieke wereld aanwezig.
Het hoogtepunt van de avond was de benoeming van Hempenius tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze koninklijke onderscheiding werd uitgerekt door de burgemeester van Barneveld, Asje van Dijk: “Ubbo Hempenius is een pionier op het gebied van logistieke oplossingen en een bruggenbouwer pur sang.” Volgens de burgemeester heeft Hempenius een grote bijdrage geleverd aan het ondernemersklimaat van de gemeente Barneveld en heeft hij zich landelijk ingezet voor de collectieve belangen van de sector transport en logistiek.

ICT gedreven dienstverlener

In meerdere speeches, waaronder die van CEO Timo Huges, werd met waardering gesproken over de inspanning van Hempenius en hoe het bedrijf – opgericht in 1946 – zich onder leiding van Ubbo Hempenius heeft ontwikkeld van een typisch wegtransporteur naar een moderne door ICT gedreven logistieke dienstverlener. H&S Group is uitgegroeid in de afgelopen jaren tot een bedrijf met meer dan 200 miljoen euro omzet en ruim 600 medewerkers en daarmee één van de grote Europese logistieke dienstverlener in het bulktransport van vloeibare levensmiddelenindustrie.

Interview met Timo Huges

Timo Huges

H&S als ketenregisseur

“De visie van Hempenius heeft het bedrijf in deze traditionele sector doen verschuiven naar een echt servicebedrijf. Ik zie dit bedrijf steeds meer veranderen in een organisatie met ICT als kernactiviteit.”
Lees het hele artikel >>>>

In januari nam H&S intrek in het nieuwe hoofdkantoor in Barneveld. Tegelijkertijd droeg Hempenius de dagelijkse leiding van het bedrijf over aan Huges. Als eigenaar van H&S blijft Hempenius over de schouder meekijken als lid van de Raad van Advies. In een recent interview met Logistiek.nl zwaaide Huges zijn voorganger veel lof toe. “Dit is een zeer gefragmenteerde en ook traditionele markt met maar een paar grote spelers. Toch zie je dat nu ook in de bulksector vervoerders langzaam wegdrijven van het pure transport alleen. Hempenius was daarin absoluut een pionier.”
Huges wijst op het online matchingsplatform Uturn, waar Hempenius hem in eerste instantie voor aantrok. H&S bracht dat bedrijfsonderdeel onder in een aparte business unit. “IT is, net als in andere sectoren, de grote driver. En platforms gaan het dagelijks proces in de operatie sterk beïnvloeden. Daar ben ik van overtuigd. Veel grote transportbedrijven beseffen dat inmiddels. Wij handelen er naar en investeren langjarig in een nieuw business model met Uturn.”

 

 

Reageer op dit artikel