nieuws

TransMission investeert in TMS en scantechniek

Logistieke dienstverlening 1279

TransMission schaft een nieuw Transportation Management Systeem (TMS). Na een lange voorselectie heeft TransMission gekozen voor een cloudoplossing van BluJay. Ook investeert in zijn scantechniek.

TransMission investeert in TMS en scantechniek

Transmission krijgt een nieuw TMS. Het systeem wordt uitgerold in 21 depots van het samenwerkingsverband van zelfstandige transport- en distributiebedrijven in de Benelux.

Transmission kiest voor  een nieuw TMS (BluJay) omdat de oude was verouderd. Ook wilde de dienstverlener een cloud oplossing om verzekerd te zijn van een optimale en veilige infrastructuur en een kostenreductie.

 

Lees ook
In vijf stappen naar een nieuw TMS

 

Raymond Cools, directeur van TransMission: “Het gaat om 21 depots in de Benelux die allemaal eenvoudig informatie met elkaar moeten kunnen uitwisselen, maar ook deels hun eigen werkmethodiek hebben. En dat willen we IT-technisch uniform maken.”

MobileSTAR

Naast het TMS van BluJay gaat TransMission ook gebruikmaken van de geïntegreerde scan-applicatie MobileSTAR. Met deze mobiele applicatie wordt via handterminals verkregen data van chauffeurs en loods-personeel ontsloten en ingevoerd in de centrale database om daarna gedeeld te worden onder de diverse depots. Ook het sorteerproces (via de aanwezige sorters op de depots) wordt op deze wijze vanuit BluJay en MobileSTAR aangestuurd.

TransMission en BluJay verwachten het volledige project in 2020 te voltooien.

 

Reageer op dit artikel