nieuws

DSV denkt alweer aan nieuwe overnames

Logistieke dienstverlening 8183

De integratie van Panalpina is nog maar net in gang gezet en nu al kijkt logistiek dienstverlener DSV naar een mogelijk nieuwe grote overname. Dit keer richt het Deense bedrijf zijn pijlen op het wegtransport, zegt de nieuwe bestuursvoorzitter professor Thomas Plenborg.

DSV denkt alweer aan nieuwe overnames
Foto: Bert Jansen

Plenborg, die eind september Kurt K. Larsen opvolgde als bestuursvoorzitter, doet deze uitspraak in een business update van DSV maandag. De Deen benadrukt dat nieuwe overnames pas aan de orde komen als de integratie van Panalpina – de grootste overname in de geschiedenis van het Deens bedrijf – 12 tot 18 maanden gevorderd is. “Pas dan zullen wij over verdere acquisities praten”, zegt de topman.

Voldoende ruimte voor consolidaties

Plenberg wijst er in de update op dat de mondiale logistiek dienstverleningsmarkt nog altijd sterk gefragmenteerd is en dat er voldoende ruimte is voor verdere consolidaties. Mocht het komen tot een overname dan richt DSV op een overname in het wegtransport. “Het zal dan eerder een grote dan een kleine acquisitie worden”, zegt de bestuursvoorzitter.

 

Implementatie TMS eerst afronden

In reactie hierop zeggen analisten te verwachten dat de logistieke gigant zich vooral zal richten op overnames in de Verenigde Staten en Europa. Los van de integratie van Panalpina wacht DSV – op plaats 2 in de laatste editie van Top 100 Logistiek Dienstverleners – overigens nog bewust even met nieuwe acquisities volgens Plenborg (foto links). “Overnames komen pas in het vizier als de implementatie van ons nieuw transport management systeem (TMS) voor onze wegtransportdivisie volledig is afgerond. Dat systeem moet eerst goed draaien voordat een uitbreiding van de wegtransportactiviteiten aan de orde komt, aldus de voorzitter die in zijn update maandag ook kort inging op actuele thema’s als het klimaatdebat en risk management.

‘Vrees voor cyberaanvallen’

Over het eerste thema zegt Plenborg dat dit debat zich ook steeds nadrukkelijker begint te manifesteren onder de klanten van DSV. “We moeten meer gaan nadenken over dit onderwerp en op welke wijze wij milieu vriendelijke oplossingen gaan inzetten. Desalniettemin blijft het een complex probleem.” Op het vlak van risk management is de topman vooral bezorgd over de mogelijke cyber aanvallen op zijn bedrijf. “Het is ontzettend moeilijk om je daar tegen te verdedigen en het kan verwoestend zijn voor de bedrijfsvoering. Ik weet echter dat DSV-Panalpina er alles aan doet om dit te voorkomen.”

Lees ook: Overnamegolf overspoelt logistieke dienstverleners: namen en verklaringen

Reageer op dit artikel