nieuws

CB neemt audio boeken distributieplatform Luisterhuis over

Logistieke dienstverlening 491

Audioboeken distributeur Luisterhuis is per 1 januari volgend jaar onderdeel van CB in Culemborg. De logistiek dienstverlener – specialist in de distributie van e-books en fysieke boeken – wil met de overname ervoor zorgen dat klanten al hun boeken straks via één platform kunnen beheren en verspreiden. Dit moet volgens CB zorgen voor meer tijdwinst en gemak voor zowel uitgevers als retailers.

CB neemt audio boeken distributieplatform Luisterhuis over

CB neemt de technologie van Luisterhuis over en integreert die in de eigen systemen. Volgens Hans Willem Cortenraad, algemeen directeur CB, heeft de logistiek dienstverlener met deze overname een bewezen technologie in handen. “We kunnen daardoor een groeimarkt bedienen. Bovendien sluiten we aan op een duidelijke behoefte van onze klanten: uitgevers vragen ons om ‘one-stop-shopping’.”

CB heeft meer capaciteit in huis

Huub van de Pol, directeur van Icontact (het bedrijf dat Luisterhuis heeft ontwikkeld voor eigenaar/exploitant Luisterrijk) stelt eveneens dat de audioboekenmarkt sneller groeit dan ooit. “Wij willen het platform laten meegroeien en dat vereist meer capaciteit dan wij zelf in huis hebben. In CB hebben we een partner gevonden om de groei verder vorm te geven.” Ook verwacht Van de Pol dat met deze de audioboekdienstverlening verder verbeterd worden, zonder dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden.

Naam Luisterhuis blijft bestaan

CB neemt Luisterhuis over van Luisterrijk, die het platform 9 jaar geleden in de markt heeft gezet. Softwarebedrijf Icontact blijft volgens eigen zeggen deze technologie de komende periode ondersteunen. De naam Luisterhuis blijft voorlopig bestaan, meldt CB dat binnenkort ook start met de bouw van een nieuw hoogbouwmagazijn in Culemborg.

Eerste webwinkel digitale audioboeken

Luisterrijk lanceerde in 2007 de eerste Nederlandse webwinkel voor digitale audioboeken. In 2010 introduceerde het bedrijf met Luisterhuis een distributieplatform dat inmiddels alle Nederlandse luisterboeken (circa 5.500 titels voor ruim 200 uitgevers) distribueert naar alle bekende audioboekafnemers in binnen- en buitenland.

Lees ook: Logistiek dienstverleners de belangrijkste kosten: zo houd je grip

 

Reageer op dit artikel