nieuws

KLG Europe komt in Chinese handen

Logistieke dienstverlening 8908

KLG Europe wordt overgenomen door Sinotrans. Beide bedrijven hebben donderdag een overeenkomst ondertekend voor de overname.

KLG Europe komt in Chinese handen

Sinotrans neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2019  tachtig procent van de aandelen over. Medio 2020 moet KLG Europe (nummer 30 in Top 100 Logistieke Dienstverleners)  volledig in handen zijn van de Chinese logistieke dienstverlener hetgeen medio 2020 uitgebreid zal worden tot honderd procent. De overeenkomst geldt voor alle Europese vestigingen van KLG Europe.

Door het ontbreken van opvolgers hebben de huidige eigenaren van KLG Europe, Ad en Kees Kuijken, gezocht naar een sterke partij die de activiteiten van KLG Europe kan voortzetten. Sinotrans is het geworden.

Het Chinese bedrijf is volgens eigen zeggen de grootste geïntegreerde logistieke dienstverlener in China met als belangrijkste activiteiten expeditie, logistiek, opslag en terminal services. De omzet van het bedrijf bedroeg vorig jaar tien miljard Amerikaanse dollars.

 

Lees ook
Overnamegolf overspoelt logistieke dienstverleners: namen en verklaringen

 

Continuïteit en groeimogelijkheden KLG Europa

Volgens de broers Kuijken past KLG prima hierbij. De Nederlandse logistiek dienstverlener kan volgens de broers met de juiste strategie verder uitbouwen, met behoud van de bestaande cultuur binnen KLG Europe. De overname door Sinotrans geeft KLG Europe de continuïteit en groeimogelijkheden die het nodig heeft, aldus de broers.

Sinotrans en KLG zijn geen onbekende voor elkaar. Beide bedrijven werken al samen in China. Voor de 4PL, Control Tower en supply chain activiteiten die KLG-ITM uitvoert is Sinotrans een erg belangrijke partner.

Sinotrans wil Europa veroveren

De overname van KLG is voor Sinotrans de kans om meer voet aan de grond te krijgen in Europa. KLG heeft dagelijkse vertrekken met groupage en deelzendingen naar nagenoeg elke bestemming in Europa en combineert hiervoor eigen auto’s en charters voor delivery on wheels en zowel agenten als hub-and-spoke netwerken voor distributie van de last-mile.

De activiteiten van KLG Europe worden voortgezet onder de bekende bedrijfsnaam KLG Europe. De overname heeft geen consequenties voor personeel en management.

Ad en Kees Kuijken blijven voorlopig in dienst van KLG Europe. Beiden blijven in een adviserende functie beschikbaar voor het bedrijf. Erik Loijen (huidig algemeen directeur KLG Europe Venlo) is benoemd tot ceo van KLG Europe. KLG Europe heeft twaalf Europese vestigingen en er werken zo’n 1100 mensen.

 

Reageer op dit artikel