nieuws

Farm Trans vervoert tijdens ‘Bordeaux-project’ 15 ton piepers naar Moerdijk

Logistieke dienstverlening 1037

Logistiek dienstverlener Farm Trans heeft volgens eigen zeggen met succes haar ‘Bordeaux project’ afgerond. Tijdens dit project slaagde het bedrijf erin om 15.000 fritesaardappels in de zuidelijke regio van Bordeaux in koeltrailers te laden en die vervolgens op een speciale manier te lossen op de eigen locatie in Moerdijk.

Farm Trans vervoert tijdens ‘Bordeaux-project’ 15 ton piepers naar Moerdijk

Theo Bos, manager Bulk bij Farm Trans vindt dat dit project heeft aangetoond dat het mogelijk is om grote hoeveelheden aardappelen aan te leveren, op een relatief korte termijn onder uitzonderlijke omstandigheden. “In de afgelopen periode is onze capaciteit gegroeid waardoor we in staat zijn om trajecten zoals deze uit te voeren, zonder dat de continuïteit van onze overige klanten in gevaar komt.”

Vrachtwagen wordt gekanteld gelost

Het project van de huisvervoerder van fritesproducent Farm Frites begon eind juni en komt er op neer dat in Bordeaux de aardappelen in de koeltrailers zijn geladen door middel van een speciale laadinstallatie. Op het moment dat de aardappelen op de Farm Trans locatie in Moerdijk aankomt, worden ze gelost op een losplatform met een lengte van 16 meter. Tijdens dit proces wordt de volledige vrachtwagen in een hoek van 38 graden gekanteld. Vervolgens worden de aardappelen overgeladen in onderlossers zodat ze bij de fabrieken kunnen worden gelost.

Farm Trans: bijdrage CO2 reductie

Volgens Bos is het Bordeaux-traject een mooi voorbeeld van ‘driving food forward’. “Onze capaciteit is op dit moment dusdanig fors doordat we gebruik maken van bestaande stromen waardoor we minder lege kilometers rijden. Deze manier van rijden is niet alleen  milieuvriendelijk, vanwege de bijdrage aan CO2-reductie, maar ook kostenbesparend voor de klant.”

Farm Trans onderzoekt vervolgtraject

Op dit moment onderzoekt de logistiek dienstverlener de mogelijkheden voor een vervolgtraject met seizoenafhankelijke producten. Dit traject beperkt zich niet tot de aardappel maar is ook het hele jaar door in te zetten voor andere producten, laat Bos weten.

Lees ook: Farm Trans neemt transport Bart’s Potato over

Reageer op dit artikel