nieuws

Don Trucking opent route naar Pakistan en China

Logistieke dienstverlening 1741

Don Trucking en AK Transport, één van de grootste vervoerders uit Pakistan, zijn een joint venture-overeenkomst aangegaan. De samenwerking moet zorgen voor sneller en goedkoper containervervoer over de weg vanuit Oost Azië.

Don Trucking  opent route naar Pakistan en China

Sneller en goedkoper containers over de weg van Pakistan en China naar Europa. Dat is het doel van de joint venture tussen Don Trucking en de Pakistaanse vervoerder AK Transport.

De China Pakistan Economic Corridor, kortweg CEPEC route moet daar voor zorgen. Deze route loopt vanaf de Chinese grens door Pakistan naar de havens van Gawadar en Karachi. Dit nieuwe wegennetwerk moet de regio een flinke impuls geven, op zowel infrastructurele basis als werkgelegenheid.

 

Lees ook
China per trein: deze logistieke dienstverleners hebben het (juiste) spoor gevonden?

 

Vanaf de havens in Pakistan begint vervolgens de zeevaart direct bij de Golf van Aden, en gaat via het Suez kanaal naar diverse Europese havens. De containers worden vervolgens door Don Trucking, bekend van eerste chauffeurshotel van Nederland, naar hun eindbestemming gebracht. De Rotterdamse haven is en blijft het belangrijkste omslagpunt. Don de Jong, directeur Don Trucking en Hassan Ahmed, directeur AK Transport zijn enthousiast over de samenwerking  die 7 augustus is ondertekend.

 

Reageer op dit artikel