nieuws

Bleckmann bouwt dc in Gent voor grote e-commerce klant

Logistieke dienstverlening 2813

Fashion logistiek dienstverlener Bleckmann bouwt een nieuw distributiecentrum in Gent voor een grote internationale e-commerce klant. Het pand moet in oktober operationeel zijn. Wie de klant is, wil de Belgisch-Nederlandse logistiek dienstverlener nog niet prijsgeven.

Bleckmann bouwt dc in Gent voor grote e-commerce klant

Aan de Belgische nieuwssite Transportmedia laat gedelegeerd bestuurder Johan Millau weten dat het om ‘een internationale (‘niet-Benelux’) groep gaat die actief is in e-commerce. Dit bedrijf maakt overigens al gebruik van de diensten van Bleckmann verspreid over verschillende locaties.

Verhuizing nieuw dc noodzakelijk

Deze klant groeit volgens de logistiek dienstverlener dusdanig sterk, dat een verhuizing naar een nieuwe pand nodig was, meldt een woordvoerster van Bleckmann aan de Belgische retailwebsite Gondola. Volgens haar wordt de naam pas vrijgegeven als het distributiecentrum van 25.000 vierkante meter eenmaal operationeel is.

Bleckmann eerste gebruiker Rieme-Noord

Het dc, dat nu al in de afwerkingsfase verkeert, kan in oppervlakte nog worden verdubbeld. Volgens de woordvoerster is nog niet bekend  of Bleckmann meerdere klanten gaat onderbrengen in het nieuwe magazijn. De logistiek dienstverlener wordt de eerste gebruiker van het bedrijventerrein Rieme-Noord bij Gent. Dat terrein is 100 hectare groot en ligt op het grondgebied van de gemeente Evergem binnen het havengebied van North Sea Port, de fusiehaven die ontstond door het samengaan van de haven van Gent en Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen).

600.000 m2 magazijnruimte

Bleckmann, op plaats 11 in de laatste editie van de Top 100 Logistiek Dienstverleners, heeft rond de 29 distributiecentra in België, Nederland (Almelo, Amsterdam, Oldenzaal, Enschede, Bergen op Zoom en Venlo) en het Verenigd Koninkrijk. Die zijn samen goed voor 600.000 vierkante meter aan magazijnruimte, waarvan 350.000 vierkante meter in Nederland en 200.000 vierkante meter in België.

Nieuwe topman Bleckmann

De Belgisch-Nederlandse onderneming – waar onlangs voormalig Bpost-topman Kurt Pierloot aantrad als CEO – verricht onder meer e-fulfilment activiteiten voor kleding en accessoires merken als ALDO, JustFab, Techstyle, Superdry, Abercrombie & Fitch en Gymshark.

Reageer op dit artikel