nieuws

Vos investeert in 1200 boordcomputers

Logistieke dienstverlening 2117

Logistieke dienstverleners Vos Logistics vervangt zijn oude boordcomputers voor nieuwe. De digitale innovatie moet de dienstverlening verder verbeteren.

Vos investeert in 1200 boordcomputers

Vos Logistics, nummer 10 in Top 100 Logistieke Dienstverleners,  heeft voor de nieuwe boordcomputers een deal gesloten met Wabco. Het transportbedrijf gebruikt vanaf mei de fleetmanagementoplossingen (FMS) van de boordcomputerspecialist. Vos heeft gekozen voor 1200 TX-Sky boordcomputers. Dit is een vaste boordcomputer met touchscreen. en verbonden met de CAN-bus en tachograaf van het voertuig.

Hulp buiten de cabine

TX-SKY vervangt het systeem dat Vos Logistics meer dan 20 jaar gebruikt heeft. Het bedrijf zal eveneens de TX-FLEX-app gebruiken om de chauffeurs te helpen bij activiteiten buiten de cabine.  Zo kunnen ze via hun smartphone een reeks taken afwerken buiten de cabine: barcodes scannen, documenten ondertekenen, foto’s uploaden, klantenfeedback of palletinformatie toevoegen en problemen rapporteren.

Betere efficiëntie en dienstverlening

Pieter Derksen, purchase manager bij Vos Logistics: “In 2018 identificeerden we de nood aan een nieuwe telematicaoplossing in hardware en software, om onze communicatie met interne en externe stakeholders te verbeteren, efficiënter te werken en onze eindklanten betere diensten aan te bieden. Wabco werkte een proof-of-concept uit, waarbij ze een vaste TX-SKY-boordcomputer combineerden met de TX-FLEX-chauffeursapp. We hebben het platform uitgetest in 15 voertuigen van vijf verschillende vestigingen en de oplossing voldeed aan elk van onze vooropgestelde vereisten.”

Lees ook
Gebrek aan digitalisering kost Nederlandse transportbedrijven kostbare omzet

Naast de 1.200 TX-SKY-units wil Vos Logistics nog 300 extra TX-SKY-systemen aankopen om te integreren in de voertuigen van transporteurs die ze in de loop van 2019 overnemen. Derksen: “Wij zijn ervan overtuigd dat het FMS-systeem van Wabco ons zal helpen om onze operationele efficiëntie te verbeteren en ons zal ondersteunen in onze missie om zaken eenvoudig, beheersbaar en efficiënt te maken voor onze klanten.”

Digitale vrachtbrief: wie biedt wat?

Reageer op dit artikel