nieuws

Van den Bosch vergroot inzicht in bulktransporten

Logistieke dienstverlening 989

Zelf ziet Van den Bosch Transporten de introductie van een nieuwe online portal als een doorbraak om optimaal data te delen met ketenpartners. De logistiek dienstverlener heeft er een heuse campagne mee opgestart onder de naam Transforming Logistics Together.

Van den Bosch vergroot inzicht in bulktransporten

Met de introductie van FreightInsight biedt Van den Bosch in Erp haar relaties vanaf nu realtime inzicht in de actuele status van ladingen. Dit nieuwe online portal geeft toegang tot aanvullende informatie, waaronder de verwachte aankomsttijd, voorgaande ladingen en ladingsrapportages. De digitale service is geïnspireerd op de track-and-trace informatie, die consumenten ontvangen wanneer ze online een bestelling doen en willen weten waar hun pakketje blijft.

Realtime inzicht in orders

“Met FreightInsight komen we tegemoet aan de groeiende behoefte aan traceerbaarheid, transparantie en connectiviteit binnen de logistieke keten”, motiveert Pirke van den Elsen de stap naar meer transparantie in de keten. Als manager business development bij Van den Bosch Transporten is hij intensief betrokken bij de ontwikkeling en introductie van het online klantenportal.
“Iedereen wil weten wat er met zijn of haar order gebeurt. Binnen het bulktransport is dat niet anders. Dankzij FreightInsight hebben onze relaties voortaan realtime inzicht in hun logistieke stromen. Via een persoonlijk dashboard kunnen ze eenvoudig de actuele status van hun orders volgen, inclusief de te verwachten en daadwerkelijke aankomsttijd. Ook krijgen ze toegang tot aanvullende informatie, zoals voorgaande ladingen, beladingsgraad, laad- en losgewicht, temperatuur en eventuele afwijkingen.”

Stap verder in connectiviteit

Online magazine over data delen

Data delen in supply chains is relevanter dan ooit. Logistieke bedrijven zoeken naar mogelijkheden om transparanter te zijn en drempelloos informatie uit te wisselen. Daarover gaat dit online magazine, gemaakt samen met iShare.
Klik hier naar het magazine >>>>

De introductie van de portal is onderdeel van de campagne Transforming Logistics Together. Onder deze noemer heeft Van den Bosch onlangs een aanvullend pakket aan vernieuwende logistieke diensten geïntroduceerd. Het volgen van ladingen is een van de aanvullende services die voortaan worden aangeboden.
“Maar we gaan nog een stap verder”, vervolgt Van den Elsen. “Het is onze ambitie om deze data niet alleen aan te bieden, maar ook beschikbaar te stellen voor verdere integratie in de logistieke systemen van onze relaties. Wij noemen dit Track & Connect. Op deze manier geven we samen met onze relaties en hun partners invulling aan connectiviteit en transparantie binnen de logistieke keten.”

Lees meer over IT als in een service-dominant business model – blog van Paul Grefen

Dit is de campagne Transforming Logistics Together, die bestaat uit zeven stappen:

Reageer op dit artikel