nieuws

Helft logistiek dienstverleners doet aan e-fulfilment

Logistieke dienstverlening 1227

Bijna de helft van alle logistiek bedrijven in Nederland voert e-fulfilment activiteiten. Kijkend naar sec de 3PL-ers doet 63 procent aan e-fulfilment.

Helft logistiek dienstverleners doet aan e-fulfilment

Dit blijkt uit onderzoek van Logistiek.nl in samenwerking met Buck Consultant International.

De bekendmaking van de Top 100 Logistiek Dienstverleners staat weer voor de deur. Ook dit jaar is naast het verzamelen van de gegevens voor de rangschikking in de top-100 lijst ook een uitgebreid marktonderzoek gehouden onder logistiek dienstverleners en andere partijen in de sector. De resultaten van deze enquête, die is ingevuld door 120 personen, geeft een goed beeld van hoe de logistieke markt ervoor staat.

E-fulfilment niet meer weg te denken in de logistiek

E-fulfilment wordt voor logistieke bedrijven steeds belangrijker en is niet meer weg te denken in de hedendaagse logistiek. Dat is de reden dat er dit jaar een aantal vragen over e-fulfilment zijn opgenomen in de vragenlijst. Uit de resultaten zijn een aantal interessante conclusies te trekken. Bijna de helft van de respondenten zegt e-fulfilmentactiviteiten uit te voeren (48%). Kijkend naar de 3PL-ers (logistiek dienstverleners) zien we dat 63 procent iets met e-fulfilment doet.

E-fulfilment: dit is het dit zijn de feiten


E-fulfilment. Wie zijn de spelers, waar liggen de grootste uitdagingen en hoe kun je die aanpakken? Analyse, achtergrond en praktische oplossingen over misschien wel de snelst groeiende tak in de logistieke sector.

Zo staat het ervoor >>>

3PL uitgelicht

Om een goed beeld te krijgen van de trends in de logistieke dienstverlening is in het onderzoek bij de uitwerking van de resultaten ervoor gekozen om de 3PL-ers er uit te lichten. De helft van alle respondenten dit jaar valt in deze categorie. De overige respondenten zijn afkomstig van verladers (4%), 4PL (12%), warehousing/terminal operators (8%), transporteurs (23%) en overig (4%).

Omzetaandeel is nog relatief laag

De e-fulfilmentactiviteiten vormen nog niet een groot deel van de omzet. Het gemiddelde omzetaandeel is 15 procent. Bij 26 procent van de bedrijven ligt het omzetaandeel onder de 10 procent. 8 procent geeft aan nog niet aan e-fulfilment te doen maar plannen te hebben in die richting.

 

 

Als bedrijven al e-fulfilmentactiviteiten uitvoeren, dan doen ze dat vooral in de bestaande operatie (90%).

Top 100 Logistiek Dienstverleners 2019

Download hier de lijst van 2019

 

Reageer op dit artikel