nieuws

Broekman Logistics noteert sterke omzetgroei en zint op overnames

Logistieke dienstverlening 2309

Logistiek dienstverlener Broekman Logistics heeft een recordjaar achter de rug. De omzet groeide sterk van 188 miljoen euro in 2017 naar 200 miljoen euro het afgelopen jaar. Daarnaast slaagde de logistiek dienstverlener uit Rotterdam erin om zijn resultaten te verbeteren door de investeringen die het de afgelopen jaren heeft gedaan middels overnames.

Broekman Logistics noteert sterke omzetgroei en zint op overnames

Raymond Riemen, ceo van Broekman Logistics, zegt in een toelichting op de resultaten dat 2018 het kantelpunt was voor zijn bedrijf. “We zijn het afgelopen jaar gaan profiteren van de investeringsstrategie die we de afgelopen jaren hebben ingezet.” De groeistrategie middels investeringen en de bouw van nieuwe distributiecentra en bedrijfsbrede investeringen in ‘Operational Excellence’ en ‘Human Resource Development’ leidden volgens de logistiek dienstverlener – op plaats 20 in de laatste editie van top 100 Logistiek Dienstverleners – tot een omzetstijging van 6 procent – bovenop de groei van 22 procent vorig jaar. Het nettoresultaat van Broekman kwam vorig jaar uit op 8,7 miljoen euro. De omzet steeg van 188 miljoen euro naar ruim 199 miljoen euro.

Overname VLS en bouw dc Venlo

In een interview met het Financieele Dagblad (FD) vandaag laat topman Riemen (foto rechts) weten dat in ‘kanteljaar 2018’ ruim 100 miljoen euro is geinvesteerd in overnames – waaronder VLS met in Antwerpen en Rotterdam Pernis – en de bouw van nieuwe distributiecentra op onder andere de Maasvlakte. Het financiele resulaat resultaat over het afgelopen jaar is volgens de Broekman-CEO sterk beinvloed door de ontwikkeling en verkoop van de recent feestelijk geopende multi-client distributiecentrum in Venlo, dat Heylen Warehouses ontwikkelde. Van het bedrijfsresultaat (ebitda) van 18 miljoen euro was circa 8 miljoen euro afkomstig uit het doorverkopen van dit dc, waarvan de helft van de opslagruimte is gereserveerd voor de opslag van ADR goederen. Een bewuste keuze zegt Riemen in het FD: “Niet alle opslagloodsen hoeven bij ons op de balans te staan. We ontwikkelen vaker logistiek vastgoed, wat we daarna verkopen en terughuren.”

Markleider in gevaargoederen logistiek

Binnen de drie divisies, Breakbulk Terminals, Forwarding & Shipping en Warehousing & Distribution, behaalde Broekman in de laatste actitiveit volgens eigen zeggen het afgelopen jaar  het marktleiderschap in de Benelux voor gevarengoederen logistiek van verpakte chemicaliën. Na een solide groei van 16 procent in 2017, rapporteert de divisie nu een sterke groei van 18 procent en een Ebitda-resultaat met dubbele cijfers. Dit marktleiderschap is met name te danken aan de overname van de opslag- en afvulfaciliteiten van de VLS-Group in de Benelux. De resultaten van dit bedrijf over de laatste twee maanden van 2018 zijn ook opgenomen in de financiële jaarcijfers van Broekman.

 Mogelijke overnames in Duitsland

In het FD laat Riemen verder weten dat zijn bedrijf onder meer kijkt naar uitbreiding in Duitsland middels overnames van bijvoorbeeld familiebedrijven in het Ruhrgebied tot aan de regio rond Stuttgart. Het gaat dan volgens de Broekman-ceo vooral om bedrijven die gespecialiseerd zijn in de opslag van ADR-producten.

Lees ook: Raymond Riemen (Broekman): ‘Leuk als het lastig wordt’

Reageer op dit artikel