nieuws

Nunner neemt 4PL-er Caroz over

Logistieke dienstverlening 2487

Logistiek dienstverlener Nunner Logistica uit Helmond heeft bekend gemaakt dat het bedrijf Caroz Coordination Centre heeft overgenomen.

Nunner neemt 4PL-er Caroz over

Caroz, in 2000 in Venlo opgericht, was één van de eerste spelers op de Nederlandse markt die zich reeds aan het begin van dit millennium op zogeheten control tower (oftewel 4PL) activiteiten richtten. Caroz coördineert, stroomlijnt en bespaart op logistieke activiteiten van een breed scala aan opdrachtgevers. Het bedrijf heeft een naam opgebouwd in de 4PL wereld, waarbij ze op een onfhankelijke wijze zoekt naar de beste oplossingen voor zijn klanten.

Vijf vestigingen in China

Het bedrijf beheert een logistieke portefeuille met een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro en heeft naast zijn hoofdkantoor in Venlo nog vijf vestigingen in China.“Caroz heeft als nichespeler een steeds belangrijker rol voor onze klanten met onze geavanceerde IT-oplossingen, efficiënte processen en onze ervaren specialisten”, zegt Rudy Claessens, CEO van Caroz. “Door de verbinding met Nunner Logistics kunnen we nog verder excelleren en onze dienstverlening naar een hoger niveau brengen. Vandaag is daarom een nieuwe mijlpaal voor zowel de werknemers van Caroz als voor onze klanten.” Erwin Cootjans, ceo van Nunner Logistics, vult aan: “Wij zien een sterke groei in het 4PL-segment van de logistieke markt en verwachten dat deze trend doorzet. Door de transactie met Caroz is  Nunner in staat om aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers een volledig onafhankelijke end-to-end 4PL-oplossing aan te bieden.”

Zowel Cootjans als Claessens benadrukken dat is vastgelegd dat Caroz een onafhankelijke positie binnen het concern zal blijven behouden en dat de samenwerking zich vooral richt op
het gebied van kennisuitwisseling, R&D en IT-ontwikkeling. Claessens zal betrokken blijven als minderheidsaandeelhouder teneinde de nieuwe ambities te verwezenlijken en om de
neutrale positie van Caroz te waarborgen.

Lees ook: Nieuw tijdperk breekt aan voor control towers

Reageer op dit artikel