nieuws

Nedcargo en Disaronno breiden samenwerking uit

Logistieke dienstverlening 1542

Logistiek dienstverlener Nedcargo gaat met de nieuwe dienst ‘fulfilment center’ vanaf nu alle orders van Disaronno in Nederland van begin tot het eind afhandelen.

Nedcargo en Disaronno breiden samenwerking uit

Nedcargo heeft de nieuwe dienst ‘fulfilment center’ opgetuigd om klanten beter van dienst te zijn. De logistiek dienstverlener gaat voor Disaronno de bestellingen ontvangen, factureren en doet de belastingafdracht. Disaronno kan zich hierdoor volledig concentreren op de marketing en groei van het merk. De ontwikkeling van deze dienst past in het streven van Nedcargo om zich te presenteren als brede logistiek dienstverlener.

Meer kans voor groei

Klanten hebben als voordeel dat ze alle volumes kunnen leveren, van pallet tot een doosje. Daarnaast hebben ze direct inzicht in de verkooppunten en hoeven ze volgens Nedcargo niet via een distributeur of groothandel de Nederlandse en Belgische markt te bedienen. “Het fulfilment center van Nedcargo neemt ons veel werk uit handen. Het geeft ons de ruimte om ons volledig te concentreren op de marketing, product placement en het versterken van het merk Disaronno en andere merken die we voeren. Daardoor hebben we meer kansen om te groeien”, aldus Bert de Winter, executive director van Disaronno International.

Automatisering wordt vernieuwd

Nedcargo is in gesprek met andere klanten om het fulfilment center ook voor hen in te zetten. “Meestal start de relatie met het logistieke traject en het regelen van importen”, aldus De la Houssaye. “De orderdesk is een logische volgende stap die klanten veel geld kan besparen. Eventueel kunnen we ook de customer service verzorgen.” Om de afhandeling door het fulfilment center te optimaliseren, investeert de logistiek dienstverlener in automatisering. Alle zeven vestigingen worden aangesloten op één systeem, geleverd door Boltrics. Jurgen Mook, COO bij Nedcargo: “Zo kunnen we de processen beter stroomlijnen en klanten nog beter realtime informeren over voorraden, bestellingen, leveringen en financiële afhandeling.” De komende anderhalf jaar gaan de Nedcargo-vestigingen een voor een over op het nieuwe systeem.

Lees ook: Bedrijfsleven komt met toekomstvisie voor logistieke sector

Reageer op dit artikel