nieuws

Yusen opent nieuw warehouse en Benelux-hoofdkantoor in Moerdijk

Logistieke dienstverlening 3176

Logistiek dienstverlener Yusen Logistics Benelux breidt haar logistieke activiteiten uit met een nieuw logistiek centrum in Moerdijk. Het recent nieuw opgeleverde multi-customer warehouse heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 m² aangevuld met 900 m² kantooroppervlakte.

Yusen opent nieuw warehouse en Benelux-hoofdkantoor in Moerdijk

De nieuwe vestiging in Moerdijk zal tevens als hoofdkantoor van Yusen Logistics Benelux, nummer 38 in de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2018, gaan fungeren en zal daarmee het huidige hoofdkantoor in Ridderkerk vervangen. Het logistieke complex is gelegen op industriepark ‘Port of Moerdijk’, in nummer 1 logistieke hotspot West-Brabant. De locatie biedt goede verbindingen met de havens van Rotterdam en Antwerpen, de luchthavens Schiphol en Brussels-Zaventem en biedt multimodale doorvoermogelijkheden naar bestemmingen landinwaarts in Europa.

Duurzaam dc

Geheel in lijn met Yusen’s Green Policy en Kaizen/5S filosofie scoort het warehouse extreem hoog op het gebied van duurzaamheid, efficiency en beveiliging. Best-in-class constructietechnieken en hi-tech verwarming- en verlichtingssystemen, waaronder een warmte-terugwin-installatie, een warmtepompsysteem, zonnepanelen en LED-verlichting, werden toegepast waardoor het gebouw nagenoeg energie-neutraal functioneert.

Bonded warehouse met 30 laaddocks

De beveiliging van het bonded warehouse met 30 laaddocks zal liggen op niveau TAPA-B.  ‘’Met de opening van dit nieuwe warehouse in Moerdijk onderstrepen wij onze sterke toewijding om onze klanten hoogwaardige logistieke diensten te leveren”, aldus Bruno Jacques, Managing Director Yusen Logistics Benelux & Nordics. “Het groeipotentieel in de Benelux is aanzienlijk en het uitbreiden van onze activiteiten in de regio Moerdijk is qua locatie de ideale keuze om de business van onze klanten te faciliteren en in hoge mate bij te kunnen dragen aan de efficiency van hun supply chain. Moerdijk ligt perfect gesitueerd ten opzichte van de twee belangrijkste zeehavens Rotterdam en Antwerpen en de luchthavens Amsterdam en Brussel, waardoor we zowel lokale als internationale klanten de mogelijkheid bieden om onze douane- en freight forwarding services aan te bieden in combinatie met onze uitgebreide warehousing- en wegtransportmogelijkheden’’.

Op korte termijn zal Yusen, dat in 2018 ook al twee nieuwe warehouses opende, haar nieuwe Benelux-hoofkantoor in Moerdijk gaan betrekken en haar ‘launching customer’ in de Moerdijk site verwelkomen. Voor deze klant zal een groot deel van het warehouse worden gereserveerd.

 

Lees ook: Distributiecentrum van de toekomst: extreem duurzaam en modulair

 

Reageer op dit artikel