nieuws

Peter Appel Transport in race voor overname wegtransport Kuehne + Nagel

Logistieke dienstverlening 5192

Logistiek dienstverlener Peter Appel is een serieuze overname kandidaat van de FMCG-transportactiviteiten van Kuehne + Nagel. Dat heeft de directie van Kuehne + Nagel afgelopen weekend aan het personeel van dit onderdeel meegedeeld in een interne memo. Volgens de logistiek dienstverlener gaat het vooralsnog om een voornemen. Kuehne + Nagel bevestigt desgevraagd dat er gesprekken gaande zijn met de beoogde overnamepartner Peter Appel.

Peter Appel Transport in race voor overname wegtransport Kuehne + Nagel

Half april moet de overname van de business unit transport van Kuehne + Nagel door Peter Appel Transport  plaatsvinden, meldt Transport Online zaterdag. De OR en de vakbonden zijn nauw betrokken bij de overname, bevestigt Kuehne + Nagel-woordvoerster Caroline Tjan tegenover Logistiek.nl. “We zijn met een beoogde partner in gesprek voor een overname en dat is inderdaad Peter Appel. Het is een nog lopend traject waarin veel moet worden afgestemd.”

Overname begin april rond

Tot die tijd kan Tjan geen details geven over de lopende gesprekken voor de overname van personeel en wagenpark. “Streven is dat de overname tussen nu en 1 april rond moet zijn. Dat hangt ook af van het advies van de OR als die positief is dan is het nog een kwestie van een paar weken. Daarna volgt nog een hoop papierwerk om een en ander af te ronden.” Juridisch is namelijk bepaald dat de rechten en plichten uit de huidige arbeidsovereenkomsten mee over moeten gaan. De woordvoerster bevestigt dat er geen andere partijen zijn die de business unit transport, die zich vooral bezighoudt met het vervoer van FMCG-producten, wil overnemen. “Onze focus ligt op Peter Appel en niemand anders.”

Deel personeel blijft mogelijk in dienst

Bij deze business unit zijn rond de 200 mensen werkzaam. Tjan kan niet zeggen of zij allemaal de overstap maken naar Peter Appel Transport. “Dat hangt heel erg af van de uiteindelijke adviesaanvraag. Het kan dus maar zo zijn dat een deel van deze mensen bij Kuehne + Nagel in dienst blijft.”

‘Overname zit in de pijplijn’

Directeur Peter Appel bevestigt vandaag tegen TTM.nl eveneens dat een mogelijke overname ‘in de pijplijn zit’. “Het is een voorgenomen overname, die procedure loopt nu. Ik begrijp dat er een intern document naar buiten is gekomen en de informatie die daarin staat, die klopt.”

Kuehne voerde ‘meerdere gesprekken’

Kuehne + Nagel, nummer 2 in de laatste editie van de Top 100 Logistiek Dienstverleners, maakte afgelopen december bekend dat het onderzoekt doet naar de uitbesteding van zijn binnenlandse transportactiviteiten op het gebied van FMCG vanuit de vestigingen in Veghel, Tiel en Utrecht. Daarover werden door het Zwitserse bedrijf gesprekken gevoerd met diverse partijen, waarbij uiteindelijk Peter Appel Transport uit de bus is gekomen als meest serieuze gegadigde voor de overname van deze business unit.

‘Sprake van onvoldoende transportvolumes’

In de uitgelekte interne memo verklaart Kuehne + Nagel aan het personeel dat de reden voor de verkoop van het transport ligt in het feit dat ‘de dynamiek in de transportmarkt, toenemende concurrentie en prijsontwikkelingen die zorgen voor uitdagingen in de Business Unit Transport’. “Wij hebben te maken met onvoldoende transportvolumes en daardoor een blijvend gebrek aan backloads.” In de bewuste memo verklaart de logistiek dienstverlener verder dat de afgelopen jaren de nodige verbetertrajecten zijn opgestart om voornoemde uitdagingen binnen dit onderdeel het hoofd te bieden. “Deze hebben niet geleid tot de gewenste en voor onze organisatie noodzakelijke resultaten.”

Reageer op dit artikel