nieuws

Oosterhout wil dc Van Wanrooy sluiten om grote drugszaak

Logistieke dienstverlening 4066

De gemeente Oosterhout wil een pand van Van Wanrooy voor een jaar sluiten. Ook een tweede pand in dezelfde plaats wil de gemeente op slot hebben. Aanleiding van de aangekondigde maatregel is een grootschalige cocaïnesmokkel waar de eigenaar van de logistieke dienstverlener van wordt verdacht.

Oosterhout wil dc Van Wanrooy sluiten om grote drugszaak

Paul van W. wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van duizenden kilo’s cocaine. In augustus werden Van W. en zijn secretaresse in Oosterhout aangehouden voor de smokkel van 3.500 kilo cocaïne. Medio november werd bekend dat Paul van W. ook wordt gelinkt aan de invoer van 7000 kilo eind 2017 in de haven van Antwerpen.

Van W. is volgens het Openbaar Ministerie de spin in het web bij grootschalige cocaïnesmokkel vanuit Columbia naar Nederland. Hij onderhandelde persoonlijk met leden van de beruchte Clan del Golfo, meldde het AD begin september. De krant baseerde zich op Colombiaanse media op basis van politiebronnen. De 2500 kilo cocaïne was bestemd voor het pand Koopvaardijweg 7 in Oosterhout, een pand dat op naam staat van Van Wanrooy Transport. Met de sluiting wil de gemeente ‘de loop uit het pand halen’, aldus de burgemeester.

 

 

Het zou niet de eerste keer zijn dat een pand/terrein van Van Wanrooy een jaar op slot gaat. Eerder dit jaar gebeurde dit al met een pand in dezelfde straat dat was onderverhuurd aan een papierverwerkingsbedrijf. Ook toen ging het om cocaïnesmokkel. Verdachte Paul van W. ‘betwist de beschuldigingen’, laat zijn advocaat Inez Weski desgevraagd weten aan Logistiek.nl. “Hij heeft dit ook ter pro forma zitting betoogd. De zaak is echter nog in onderzoek, dus de uiteindelijke afdoening zal nog wel enige tijd in beslag nemen.”

De gemeente wil ook een pand op bedrijventerrein De Wijsterd voor een jaar sluiten. De politie onderschepte vlak na de inval bij Van Wanrooy 4000 kilo aan cocaïne. De drugs  was bestemd voor dat pand. De gemeente is niet voornemens het hoofdkantoor van Van Wanrooy Transport aan de Koopvaardijweg 3 in Oosterhout te sluiten.

 

 

Reageer op dit artikel