nieuws

Transporteurs luiden noodklok om lage marges

Logistieke dienstverlening 6427

Vervoerders van levensmiddelen dreigen kopje onder te gaan aan opdrachtgevers die hen zouden uitwringen. Er moet wat veranderen, pleiten de logistiek dienstverleners.

Transporteurs luiden noodklok om lage marges

Hoog conjuctuur, maar lage marges. Te lage marges. Logistieke dienstverleners zeggen in het FD openlijk kapot te gaan aan de slechte tarieven waarvoor ze moeten opereren. Verladers die 400 euro tot 500 euro per dag betalen is gen uitzondering, bevestigt TLN. “Je kunt natuurlijk zeggen dat je dan als transporteur gewoon “nee” moet zeggen, maar het is een onfatsoenlijke vraag van de verlader”, stelt TLN-directeur Jan Boeve in hetzelfde artikel.

 

 

Wacht logistieke sector een massale shake out?

 

Conjuctuurtoeslag

Guus van Neijenhof, directeur van Bakker Logistiek in Zeewolde stelt dat er er een indexatie nodig is die nog nooit zo hoog is geweest. Doorbelasting van hogere cao-lonen kan alleen gefaseerd is zijn mening en dan nog wordt het een moeilijk verhaal. Nedcargo wacht daar niet op. De logistieke dienstverlener heeft per oktober een conjuctuurtoeslag ingevoerd. Diederik Antvelink, directeur-eigenaar van Nedcargo: “We zijn er onvoldoende in geslaagd de stijgende kosten door te berekenen. De huidige dynamiek in de logistieke markt dreigt ten koste te gaan van de kwaliteit. Om de  dienstverlening op niveau te houden wordt de conjunctuurtoeslag ingevoerd.”

 

 

walther ploosBlog Walther Ploos van Amstel

Breng ons heden ons dagelijks brood: zorgen over de toekomst van transporteurs food

De levensmiddelentransporteurs profiteren niet van de economische groei. Hun resultaten blijven fors achter. Zijn er tijdens de feestdagen wel chauffeurs genoeg om te zorgen voor volle schappen in de winkels en volle koelkasten bij de horeca? Hoe maken we de sector weer gezond en winstgevend?
Naar de blog

 

 

Klachten supermarkten slechte levering

De dalende kwaliteit is geen verkooptruc. Superunie gaat momenteel gebukt onder slechte leveringen. Inkoopdirecteur Gerard van Dulmen is zeer kritisch over de ‘ronduit slechte’ prestaties van een deel van de fabrikanten. Superunie-leden Jan Linders en Plus onderstrepen de conclusies van de Superunie-directeur. ‘De leverprestaties van leveranciers zijn op dit moment echt ver onder de maat’, stelt Plus-woordvoerder Rianne van Beek op Distrifood.nl.
Antvelink van Nedcargo. “Supermarkten krijgen er zelf last van. Misschien moet er eerst een grote logistieke dienstverlener op de fles gaan voordat iedereen begrijpt dat het zo niet langer kan.”

 

 

Reageer op dit artikel