nieuws

Müller gaat statushouders opleiden tot vrachtwagenchauffeur

Logistieke dienstverlening 2111

Tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Müller Fresh Food Logistics gaat dit probleem tackelen met de hulp van statushouders. De logistieke dienstverlener uit Holten gaat vluchtelingen opleiden tot chauffeur.

Müller gaat statushouders opleiden tot vrachtwagenchauffeur

Tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Müller Fresh Food Logistics gaat dit probleem tackelen met de hulp van statushouders. De logistieke dienstverlener uit Holten gaat vluchtelingen opleiden tot chauffeur.

Klanten van Müller Fresh Food Logistics moeten niet raar op kijken als ze binnenkort een Syriër of een Irakees achter het stuur zien zitten. De logistieke dienstverlener gaat statushouders de kans bieden op een vaste baan bij het bedrijf in Holten. Volgens directeur Jan Peter Müller biedt het idee voordelen voor iedereen. Müller heeft, net als de hele logistieke sector, te kampen met tekort aan vrachtwagenchauffeurs en statushouders krijgen de kans op een mooie baan, stelt hij tegenover Omroep Oost.

Inwerktraject en contract

Müller werkt samen met taalbureau Capabel Taal uit Utrecht want kennis van de Nederlandse taal en (werk-)cultuur is cruciaal. De statushouders krijgen 4 dagdelen taalles en werken 3 dagen in de operatie bij Müller in Holten. Na 6 maanden wordt gekeken wie door kan tot de opleiding voor vrachtwagenchauffeur. Statushouders die voldoen aan de eisen krijgen een 32-urig contract bij de logistieke dienstverlener.

 

Lees ook
Personeelstekort? Zo pakken deze bedrijven het probleem met succes aan

 

Zo ver is het nog niet. Om te starten moeten minimaal 15 statushouders aangemeld zijn. Gemeenten moeten de statushouders aanmelden en daar wringt volgens Müller de schoen. “Ze willen garanties die wij op dit moment niet kunnen geven. Een aantal gemeenten haakt daarom af. Dat is jammer, want wie de opleiding goed doorstaat heeft een baan voor het leven.”

70 statushouders bij Leen Menken

Met het plan volgt Müller het idee van Leen Menken (onderdeel van bpost sinds kort) Leen Menken uit Zoetermeer  heeft sinds dit jaar statushouders uit met name Eritrea in dienst. “Dat kwam ons min of meer aanwaaien”, stelt directeur Leen Menken. “De eerste Eritreeër meldde zichzelf, en we hebben hem een kans gegeven. Een paar dagen later nam hij een vriend mee.” Nu werken er zeventig statushouders bij het e-fulfilmentbedrijf.

Reageer op dit artikel