nieuws

EU blokkeerde mogelijk onterecht overname TNT door UPS

Logistieke dienstverlening 848

De Amerikaanse pakketbezorger UPS krijgt waarschijnlijk gelijk in een zaak tegen de Europese Unie over een bod op branchegenoot TNT Express.

EU blokkeerde mogelijk onterecht overname TNT door UPS

De advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie adviseerde dat de overnamepoging van TNT Express door UPS onterecht was geblokkeerd. Een advocaat-generaal doet voorbereidend werk in rechtszaken voor het Europese Hof van Justitie

De Europese Commissie dwarsboomde in 20113 de overname van TNT Express door UPS vanwege zorgen over hogere prijzen voor consumenten en de deal  te weinig concurrentie zou overlaten.  UPS laat in een reactie weten content te zijn met de uitspraak van de advocaat-generaal en de definitieve uitspraak van het hof af te wachten.

 

Lees ook
Strijd om Europese pakketmarkt barst los

 

UPS won circa een jaar geleden echter een zaak bij het Gerecht van de Europese Unie rond de mislukte deal. Het hof verklaarde het besluit van de commissie nietig, omdat een procedurefout was gemaakt waardoor de rechten van de verdediging van UPS waren geschonden. Het lijkt er nu op dat het de zaak ook bij de hoogste Europese rechter gaat winnen.

In 2016 werd al duidelijk dat de mislukte deal UPS hoog zat. Jim Barber, toen directeur UPS International ‘betreurt’ de afgeketste deal, zo zei hij tijdens een interview met Logistiek in 2016. Zeker nadat jaren later TNT  uiteindelijk in handen kwam van het Amerikaanse FedEx, voor 4,4 miljard euro.

De Amerikaanse pakketbezorger wil 1,7 miljard euro compensatie van de Europese Unie.

 

Reageer op dit artikel