nieuws

Rhenus neemt Jos Dusseldorp Transport over

Logistieke dienstverlening 5187

Rhenus neemt Jos Dusseldorp Transport over

Rhenus Home Delivery, specialist in de levering aan eindklanten, lijft Jos Dusseldorp Transport in. De overname van de logistieke dienstverlener uit Lichtenvoorde moet Rhenus een sterkere positie in West-Europa geven.

Familiebedrijf Jos Dusseldorp (90 medewerkers en een wagenpark van circa 70 voertuigen) levert meubels, schadegevoelige artikelen en zware of omvangrijke goederen bij retailers en eindklanten af. Ook biedt VAS aan.

Nederlandse markt belangrijk

De kernmarkt van Jos Dusseldorp bevindt zich in Nederland. Daarnaast levert het bedrijf aan klanten in België en Luxemburg. Nicolas Rottmann, directeur van Rhenus Home Delivery:  “Met de overname willen we Rhenus Home Delivery in West-Europa sterker positioneren, om aan de wensen van onze internationale klanten te kunnen voldoen. Nederland is voor ons een belangrijke markt tussen Groot-Brittannië en Duitsland in, waar we al erg actief zijn.”

 

 

Lees ook
Rhenus geeft open huis in ‘meest duurzame dc van Europa’

 

 

Rhenus en Dusseldorp oude bekenden

Vanuit het centrale magazijn in Lichtenvoorde worden dagelijks gemiddeld 1.200 zendingen gedistribueerd. Naast het uitleveren horen ook montage, verhuizingen, opslag en verwijdering van oude meubels tot de dienstverlening. Rhenus en Dusseldorp zijn geen onbekende voor elkaar. Rhenus Home Delivery en Jos Dusseldorp werken al vijf jaar samen als netwerkpartners in de B2B- en B2C-business.

Jos Dusseldorp toekomstbestendig

Eddy Dusseldorp, mede-eigenaar en directeur van Jos Dusseldorp Transport: “We vinden het zeer belangrijk om ons bedrijf toekomstbestendig te houden. Rhenus heeft de ervaring, de kracht en het netwerk om op lange termijn concurrerend te zijn. Voor Jos Dusseldorp is de overname een belangrijke ontwikkelingsstap, waarvan zowel onze klanten als medewerkers profiteren. Door onze jarenlange samenwerking kunnen we onze bedrijfscultuur, waarden en activiteiten naadloos samenvoegen.”

Wat de overname betekent voor de banen, locatie van het distributiecentrum en de naam van het bedrijf is niet bekendgemaakt. Deze vragen moet Rhenus desgevraagd nog beantwoorden.

Reageer op dit artikel