nieuws

SNEL kampt met ruimtegebrek en personeelstekort

Logistieke dienstverlening 3451

Logistiek dienstverlener SNEL uit Woerden kampt met ernstig ruimtegebrek. Het distributiecentrum van Bijenkorf op het bedrijfsterrein moet soelaas bieden. Het bedrijf lonkt ook naar nieuwbouw.

SNEL kampt met ruimtegebrek en personeelstekort
G.Snel uit Woerden is verantwoordelijk voor de distributie van de ANWB-winkels.

Vertrekken uit Woerden is niet de bedoeling. Het ruimteprobleem is echter zo nijpend, dat het bedrijf ook over de stadsgrenzen heen kijkt naar noodoplossingen. Dat zegt directeur Peter de Vries van SNEL in een interview met AD.

Bijenkorf dc

SNEL, die plaats 59 inneemt in de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2018,  heeft extra ruimte gevonden bij een nieuwe locatie rond Utrecht, waar nog deze week een akkoord over moet volgen. Ondertussen is ook bij de lopende college-onderhandelingen in Woerden door de transporteur aandacht gevraagd voor het probleem. ,,Als het ons gegund is dan kunnen we over twee jaar terecht op de huidige locatie van de Bijenkorf in Woerden,’’ zegt De Vries. Deze ruimte op enkele honderden meters afstand is volgens hem opnieuw een tijdelijke noodoplossing.

 

Personeelstekort
in de logistiek

personeelstekort

 

 

 

Zo staat het ervoor >>>

 

 

Uitbreiden in Woerden

Wat De Vries liefst zou willen is uitbreiding van de bedrijfsruimte in Woerden omdat het bedrijf ook veel lokaal personeel heeft. De huidige locatie op Middelland is volgens De Vries niet toekomstbestendig. Daar kan het bedrijf hooguit nog 10 jaar vooruit. ,,Wij willen naar een plek aan de rand van Woerden.” Die vraag heeft De Vries dan ook bij de gemeente neergelegd.

Personeelstekort

SNEL heeft 350 werknemers in dienst. De afgelopen maanden zijn daar 50 mensen bijgekomen. De Vries verwacht dat dit aantal komende jaren verder toeneemt. Hij geeft aan nog volop logistieke mensen nodig te hebben, maar ze moeilijk kan vinden. Ook voor de distributie voor warenhuis Hudson’s Bay vanuit het voormalige distributiecentrum van Blokker in Mijdrecht is SNEL nog op zoek naar mensen. Verder doet SNEL onder meer de distributie naar de 85 ANWB winkels.

Reageer op dit artikel