nieuws

Vos Logistics noteert hogere omzet en nettowinst

Logistieke dienstverlening 1677

Vos Logistics noteert hogere omzet en nettowinst

Logistiek dienstverlener Vos Logistics zag vorig jaar de omzet groeien met 5%, goed voor 290 miljoen euro. Het resultaat voor belastingen en rente steeg 17% tot 8 miljoen euro. Wat overblijft voor Vos is een nettowinst van 3,5 miljoen euro. Een jaar eerder was dat 2,5 miljoen euro.

Dat heeft de logistiek dienstverlener uit Oss vandaag bekend gemaakt. Een deel van de omzetgroei kwam door de overname van transportbedrijf Joosten in Nederweert, een specialist in grootvolume- en distributievervoer in de Benelux. Voor dit jaar wordt gerekend op verdere omzet- en winstgroei.

38 miljoen euro aan investeringen

Vos Logisics meldt verder dat vorig jaar 38 miljoen euro is geïnvesteerd in nieuw materieel, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2016. Er kwamen 320 nieuwe trucks bij en 350 ladingeenheden.

Vos: reductie CO2-uitstoot

Door de vlootvernieuwing, een gemiddeld betere beladingsgraad en brandstofbesparingen nam de CO2-uitstoot 3% af tot 3,5 gram per tonkilometer. Ook de uitbreiding van het aantal LNG-trucks en een samenwerkingsprogramma’s met verladers om leegrijden te reduceren, droegen daaraan bij. In de onlangs op logistiek.nl verschenen Top 10 van duurzame logistiek dienstverleners (onderdeel van de Top 100 Logistiek Dienstverleners, red.) staat Vos op een eervolle derde plaats achter Mainfreight en Kuehne + Nagel.

Fundamenten Vos zijn ‘solide’

Volgens topman Frank Verhoeven verbeterde de Europese wegtransportmarkt vooral na de zomer. Ook financiële topman, Ben Vos, noemt de fundamenten van de onderneming solide. Zo werd een lening van 7 miljoen euro geheel afgelost en gelijktijdig werd het eerder genoemde bedrag van 38 miljoen euro geïnvesteerd. Voor het lopende jaar voorziet hij verder oplopende investeringen: Vos Logistics, dat  steekt nog een 43 miljoen euro in nieuw materieel en ICT-systemen. Eind 2014 werd de logistiek dienstverlener uit Oss overgenomen door investeerder Scheybeeck en het management van Vos onder leiding van Frank Verhoeven en Ben Vos.

Reageer op dit artikel