nieuws

UPS is nog niet klaar met TNT

Logistieke dienstverlening 1815

UPS is nog niet klaar met TNT

De Amerikaanse pakketbezorger UPS wil 1,7 miljard euro compensatie van de Europese Unie, na de mislukte overname van het Nederlandse TNT Express in 2013.

De Europese Commissie had de overname gedwarsboomd vanwege zorgen dat die tot hogere prijzen voor consumenten zou leiden en te weinig concurrentie zou overlaten. UPS won circa een jaar geleden echter een zaak bij het Gerecht van de Europese Unie rond de mislukte deal. Het hof verklaarde het besluit van de commissie nietig, omdat een procedurefout was gemaakt waardoor de rechten van de verdediging van UPS waren geschonden.

UPS had voor het besluit van de Europese Commissie zijn bod op TNT overigens al ingetrokken, maar stapte desondanks wel naar de rechter. Dat deed het destijds naar eigen zeggen omdat het ‘belangrijk is dat procedures en criteria rond fusies en overnames in Europa worden opgehelderd’.

 

Lees ook
Strijd om Europese pakketmarkt barst los

 

De mislukte deal zit UPS nog altijd hoog. Jim Barber, directeur UPS International ‘betreurt’ de afgeketste deal, zo zei hij tijdens een interview met Logistiek in 2016. Zeker nadat jaren later TNT  uiteindelijk in handen kwam van het Amerikaanse FedEx, voor 4,4 miljard euro. “Er zijn genoeg andere kansen om te investeren waarmee we onze klanten kunnen helpen.” UPS pompt tot 2019 twee miljard dollar in zijn Europese netwerk. Zo investeert het bedrijf onder meer 130 miljoen euro in een nieuw sorteer- en distributiecentrum in Eindhoven.

 

 

Reageer op dit artikel