nieuws

Nedcargo neemt distributiecentrum Willebroek in gebruik

Logistieke dienstverlening 1637

Nedcargo neemt distributiecentrum Willebroek in gebruik

Nedcargo heeft er een nieuw distributiecentrum bij. Na maanden bouwen en inrichten zijn eind deze maand alle klanten overgeheveld naar het opgeleverde pand in het Belgische Willebroek.

Het nieuwste distributiecentrum van Nedcargo meet 30.000 vierkante meter. Het dc is gebouwd op het industriepark de Hulst aan het Zeekanaal Brussel-Willebroek. Dit ligt tussen Antwerpen en Brussel aan de E19 en A12 en aan het Zeekanaal Brussel- Schelde. Nedcargo gebruikt het distributiecentrum als centrale opslag van levensmiddelen en dranken voor distributie in België en Nederland. Het oude distributiecentrum in Relegem is in december gesloten. In Zellik aan de Brussels ring heeft Nedcargo nog een grote loods waar ook levensmiddelen overgeslagen worden.

Roderick de la Houssaye, directeur, eigenaar Nedcargo: “Wij gaan hier een aantal klanten inhuizen die vanuit Willebroek de hele Europese markt gaan bedienen. De strategische ligging aan het kanaal maakt het zelfs mogelijk om andere producten over te slaan dan onze gebruikelijke type producten als levensmiddelen en dranken die we nu behandelen. Via de binnenvaart kunnen we de files rondom Antwerpen en Brussel vermijden en ook nog eens voordelig en duurzaam behandelen.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor Nedcargo een belangrijk thema. De logistieke dienstverlener heeft in Nederland samen met een groot aantal verladers en de overheid een Groene Corridor ontwikkeld tussen de zeehavens van Antwerpen,  Rotterdam en Alphen aan den Rijn. Ook ontwikkelt het bedrijf elektrische schepen. Vorig jaar is het bedrijf gestart met pilots op het gebied van schone brandstof. 

 

Lees ook
Nedcargo bouwt semi-autonoom binnenvaartschip

 

Hoewel het pand eind februari voor 80% is gevuld, wordt al aan uitbreiding gedacht. Eind 2018 komt er nog 10.000 m2 bij. Dan biedt het dc ruimte 60.000 pallets. “We kunnen zelfs uitbreiden naar 100.000 m2, maar dat zal wel in fases gaan”, stelt Frank van Steijvoort, managing director van Nedcargo Logistics België.

 

Reageer op dit artikel