nieuws

Mainfreight bouwt distributiecentrum in Zaltbommel

Logistieke dienstverlening 5114

Mainfreight bouwt distributiecentrum in Zaltbommel

Mainfreight breidt zijn Europese warehouse capaciteit uit. De Nieuw-Zeelandse logistieke dienstverlener betrekt een nieuw pand in Zaltbommel.

Het nieuwe FMCG distributiecentrum aan de A2 wordt 50.000 m² groot. Het komt op een perceel van circa 9 hectare en wordt in het 4de kwartaal van 2018 opgeleverd.

Het dc wordt gebouwd op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel. Somerset Capital Partners ontwikkelt het warehouse voor Mainfreight Europe. Het wordt in het 4e kwartaal van 2018 opgeleverd. Mainfreight komt op hetzelfde logistieke park als het Japanse Hitachi. De Japanners bouwden in 2013 zijn Europees dc in Zaltbommel.

Europese opmars Mainfreight

Mainfreight breidt zijn imperium in Europa flink uit. Vorig jaar vestigde het bedrijf zich meteen distributiecentrum op het WDPort of Ghent. Ook werd een een Air & Ocean vestiging in Milaan geopend. In thuisplaats ’s-Heerenberg heeft de logistiek dienstverlener  een overeenkomst gesloten voor de huur van een distributiecentrum van circa 14.331 vierkante meter.

Expansiedrift

De uitbreiding past in de expansieplannen van Mainfreight in Europa. Ben Fits, ceo Mainfreight Europe tegenover Logistiek in 2017: “We willen groeien. Onder meer door meer sites te openen. Organische groei heeft de voorkeur, hoewel we overnames niet uitsluiten. De grootste uitdaging zit in het vinden van de juiste mensen. Daarom willen we niet te hard groeien. De kwaliteit moet gewaarborgd blijven.”

Wereldwijd werken er 6500 mensen bij Mainfreight. In Europa werken er 2200 waarvan de helft in Nederland. In Europa heeft Mainfreight  ruim 30 vestigingen. De omzet in 2016 bedroeg 264 miljoen euro; wereldwijd was dat 1,5 miljard euro.

 

Reageer op dit artikel