nieuws

Faillissementen in transport en logistiek blijven dalen

Logistieke dienstverlening 2044

Faillissementen in transport en logistiek blijven dalen

Steeds minder bedrijven gaan failliet. In 2017 ging het minst aantal bedrijven over de kop sinds 2000. Ook in de sector transport en logistiek daalde het aantal fors.

Vorig jaar zijn 3290 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard in Nederland. Dat is het laagste aantal na het jaar 2000, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Forse daling transport en logistiek

3290 is een kwart minder faillissementen dan in 2016. De sector transport en logistiek laat een soortgelijke daling zien. Werden in 2016 nog 206 bedrijven failliet verklaard, in 2017 was 160 stuks. Dat is een daling van ruim 22%

faillissementen

Recordaantal faillissementen

In 2013 bereikte het aantal faillissementen een piek van 8376. Daarna is het aantal vier jaar achter elkaar afgenomen, in totaal met bijna 61 procent. Dit gaat samen met de economische groei in Nederland, aldus het statistiekbureau.

 

Lees ook
Kredietwaardigheid checken? Voer zelf een check uit in 9 stappen

 

2018 wordt top jaar

Groei dat ook geldt voor de sector transport en logistiek. 2018 belooft een prima jaar te worden voor de sector Transport en Logistiek. Forse omzetstijging ligt in het verschiet.  2018 gaat door waar 2017 eindigde; met positieve cijfers, aldus ING in zijn vooruitblik op het komende jaar.

 

Reageer op dit artikel