nieuws

Groei e-commerce topt winstverwachting Fedex

Logistieke dienstverlening 1618

Groei e-commerce topt winstverwachting Fedex

FedEx heeft zijn winstverwachting verhoogd. De moeder van het Nederlandse TNT voorziet een record aan te bezorgen pakjes in de feestdagenperiode.

FedEx, dat TNT overname in 2016,  behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 16,3 miljard dollar (bijna 14 miljard euro). Dat is 9 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde volop van de groei van online-winkelen. De nettowinst in dit tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van het concern dikte met 11 procent aan tot 775 miljoen dollar.

Fedex slachtoffer cyberaanval

Een kwartaal eerder ging de nettowinst juist nog flink omlaag. Dat kwam vooral door de cyberaanval met zogenoemde ransomware. Dat is een virus dat computersystemen gijzelt zodat de makers losgeld kunnen eisen.

 

Lees ook
Zo bescherm je bedrijf tegen cyberaanvallen

 

Winstverwachting

FedEx, dat ook grootste cargoluchtvaartmaatschappij ter wereld runt, rekent voor zijn hele boekjaar nu op een aangepaste winst per aandeel tussen de 12,70 dollar en 13,30 dollar. In september zag het bedrijf zich nog gedwongen zijn winstverwachting te verlagen, naar een bandbreedte van 12 tot 12,80 dollar per aandeel.

Reageer op dit artikel