nieuws

Heisterkamp investeert in rijtijden management

Logistieke dienstverlening 1395

Heisterkamp investeert in rijtijden management

Heisterkamp maakt werk van zijn tachograafgevevens. De logistieke dienstverlener investeert in software voor het uitlezen, analyseren en archiveren van zijn tachograafgegevens.

Het uitlezen, analyseren en archiveren van de tachograafgegevens van trekkers en chauffeurs was een terugkerende uitdaging voor Heisterkamp. Nu niet meer. De logistieke dienstverlener heeft Trimble’s Tachotime Manager geïmplementeerd.

Door de oplossing voldoet Heisterkamp eenvoudig aan de rijtijdenwetgeving. Bovendien is Heisterkamp minder tijd kwijt met de administratie. Het bedrijf heeft het systeem gekoppeld aan zijn fleetmanagement- en Human Resource-systemen. Dit voorkomt dubbele invoer van gegevens.

Analyseren, archiveren en rapporteren

Tachotime Manager geeft automatisch een melding als blijkt dat de uitgelezen tachograafgegevens conflicteren met de wetgeving. Op die manier kunnen oorzaken eenvoudig worden achterhaald en  genomen maatregelen worden vastgelegd.

Voldoen aan transportwetgeving

“Wij hebben een systeem nodig waarmee we kunnen bewaken of we voldoen aan de transportwetgeving en eventuele overtredingen kunnen analyseren. Dat kan met Tachotime Manager. Het systeem is robuust genoeg om onze gegevensstroom te verwerken”, verklaart Tom van Noort, ICT-manager van Heisterkamp.

 

Lees ook
Trimble lanceert systeem om trailers op te sporen

Maatregelen geregistreerd

Als een chauffeur een vergissing heeft gemaakt, noteert Heisterkamp in Tachotime Manager of het om een kleine, middelgrote of grote overtreding gaat. De maatregelen die de logistiek dienstverlener treft om herhaling te voorkomen, worden eveneens in het systeem vastgelegd. “Omdat  behalve de tachograafgegevens ook de gemaakte analyses, opmerkingen en maatregelen kunnen worden gearchiveerd, heeft het bedrijf altijd een goed overzicht, aldus Heisterkamp.

Koppelingen met managementsystemen

Door een koppeling met het fleetmanagementsysteem (WACS Fleetcare) hoeft Heisterkamp niet elke nieuwe trekker handmatig in Tachotime Manager te zetten, dit gaat vanzelf. De logistiek dienstverlener stapt in de nabije toekomst over op nieuwe boordcomputers. Hierdoor worden de gegevens straks door de lucht naar het boordcomputeronafhankelijke Tachotime Manager gestuurd.

 

Reageer op dit artikel