nieuws

Verhoek Europe vervangt maatwerk door nieuw TMS

Logistieke dienstverlening 1930

Verhoek Europe vervangt maatwerk door nieuw TMS

Logistiek dienstverlener Verhoek Europe ruilt zijn bestaande maatwerksoftware in voor het TMS pakket van Centric. De nieuwe software moet de transparantie in de supply chain verhogen en de partijen in de keten sneller van acurate informatie voorzien.

Verhoek is twee jaar bezig geweest om tot een definitieve keuze te komen. De voorbereiding is uitermate grondig aangpakt en dat heeft volgens directeur Henk Verhoek te maken met de manier waarop het bedrijf is georganiseerd. De logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in het transport van langgoed (tapijtrollen, kunstgras en industriële deuren), beschikt over een kleine vijftig locaties en diverse werkmaatschappijen, die door heel Europa actief zijn. Alle processen zijn in de voorbereiding zeer gedetailleerd uitgeschreven. Daar heeft Verhoek extern hulp bij ingehuurd om het proces te bewaken. “Ik vond het zelf wel een lang traject inderdaad”, zei Verhoek op de beurs ICT & Logistiek in Utrecht.

Gefaseerde implementatie in 2018

Met het TMS (Plan&Go) kiest Verhoek een complete oplossing, inclusief webportal, LISA-platform en de mogelijkheid om de inrichting van de oplossing zelf aan te passen. Omdat de data binnen Plan&Go vrij benaderbaar is, integreert het TMS tevens de WMS oplossingen, boordcomputers en systemen van de klanten van Verhoek. Het plan van aanpak voor de gefaseerde implementatie werken Verhoek Europe en Centric samen uit. Naar verwachting wordt in 2018 de eerste fase uitgerold en volgt daarop de tweede fase. In die zoektocht stond een aantal eisen centraal. Zo moest de oplossing de aanzet vormen voor een centrale IT-omgeving waarbinnen de processen van de verschillende entitieiten tot hun recht kwamen. Ook moest het TMS snel geimplementeerd kunnen worden. Daarom zocht Verhoek Europe een standaardoplossing met de mogelijkheid om specifieke aanvullende eisen op maat te ontwikkelen.

Reageer op dit artikel