nieuws

Duurste boek ooit met zorg behandeld bij CB Culemborg

Logistieke dienstverlening 1322

Een bijzondere gebeurtenis afgelopen vrijdag in het distributiecentrum van CB in Culemborg. De gouden uitgave van ‘Het Geheim van de Meester’ kwam binnen; oplage van 1 exemplaar, dat exemplaar werd met grote voorzichtigheid behandeld.

Duurste boek ooit met zorg behandeld bij CB Culemborg
Mark Zegeling (auteur) en Hans Willem Cortenraad (CB)

Het boek is een eerbetoon aan Hollands vakmanschap en vorige week onthuld in Den Haag. Daarna kwam het boek naar Culemborg. The Gold Edition is bekleed met 23 karaat bladgoud en afgewerkt met een patroon van 18 karaat goud in de vorm van de Fibonacci-krul, afgezet met druppelvormige parels en boutonparels. Het ontwerp is een artistieke verbeelding van het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. Met een prijs van 49.034,95 euro is deze uitgave, in een oplage van slechts 1 exemplaar, het meest exclusieve boek dat in 2017 verschijnt. Alleen al voor het maken van de cover is bijna een kilo goud verwerkt.

Oude ambacht met moderne technieken

In Het Geheim van de Meester  – naar het gelijknamig tv-programma – zijn aan de hand van röntgen- en infraroodfoto’s, XRF-scans en verfmonsters schilderijen van beroemde Hollandse Meesters onderzocht waarna met alle onderzoeksresultaten een historische reconstructie is gemaakt. Het vakmanschap en het eeuwenoud ambacht van de meesters gecombineerd met moderne technieken, heeft auteurs Mark Zegeling en Marc Pos geïnspireerd om voor de Limited Edition een samenwerking aan te gaan met Steltman Juwelier in Den Haag (die in november zijn 100-jarig bestaan viert), goudleverancier Schöne Edelmetaal (in 1739 door Gerrit Schöne opgericht) en lijstenmakerij Gehring & Heijdenrijk (opgericht in 1845).

Opgeslagen in een kluis extern

Jaarlijks verschijnen in Nederland zo’n 21.000 verschillende boeken. The Gold Edition is door zijn prijs van 49.034,95 euro en bijzondere uitvoering uniek. Achterop het boek is een 18 karaat gouden plaatje aangebracht met ISBN 9789081905695. Het Geheim van de Meester is ook in een gewone uitvoering beschikbaar via CB. De gouden editie ligt in een kluis extern.
CB heeft 145 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. Het bedrijf beschikt over een fijnmazig distributienetwerk en bedient de hele Nederlandse en Belgische markt in de sectoren media (met name boekenhandels), healthcare en fashion.

Lees ook: CB doet logistiek bijbels Royal Jongbloed

Reageer op dit artikel