nieuws

Yusen verlengt contract met grote pharma speler

Logistieke dienstverlening 1454

Logistiek dienstverlener Yusen Logistics verzorgt ook de komende jaren de logistiek voor geneesmiddelenproducent AstraZeneca. De partijen hebben het huidige contract verlengd.

Yusen verlengt contract met grote pharma speler

Yusen Logistics is wereldwijdverantwoordelijk voor het vervoer van het gehele productieproces; vanaf de toelevering van de grondstoffen en bulkgoederen tot en met de distributie van gerede medicijnen. De contractuitbreiding betreft de bestaande wegtransporten en de lucht- en zeevracht volumes.

Control tower

De supply chain oplossing voor AstraZeneca is gebaseerd op Yusen’s Europese Pharmaceutical Superhighway netwerk. Vanuit Londen zorgt Yusen voor een gecentraliseerde planning van pan-Europese vervoersbewegingen. Doel: de inzet van voertuigen te optimaliseren en kosten te beheersen.

Ook  worden vanuit de control tower de luchtvrachtvolumes via strategische gateways als Schiphol, Chicago en Frankfurt, waar het dit jaar een pharma gateway heeft geopend. Yusen managed ook de zeevrachtvolumes naar en van Europa.

250.000 palletbewegingen

De Yusen Pharma Superhighway regelt circa 250.000 palletbewegingen per jaar voor AstraZeneca. Voornamelijk vanuit haar fabrieken en fabrieken van derden naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en 50 landen wereldwijd. Elk transport is temperatuurgecontroleerd en real-time te volgen.

Yusen Logistics en AstraZeneca werken nauw samen sinds 2007. Hoe lang het nieuwe contract duurt, is niet bekend gemaakt.

 

Reageer op dit artikel