nieuws

Base Logistics neemt Healthlink over

Logistieke dienstverlening 3176

Base Logistics neemt Healthlink over

Logistiek dienstverlener Base Logistics heeft Healthlink Europe & International overgenomen. Het bedrijf is specialist in de logistiek voor fabrikanten van medische hulpmiddelen. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Healthlink heeft vestigingen in ’s-‘s-Hertogenbosch en in de Amerikaanse steden Raleigh en Memphis. Volgens Base, gevestigd in Moerdijk, passen de Europese activiteiten van de twee bedrijven goed bij elkaar. Bovendien wil het bedrijf met deze overname de positie op de Noord-Amerikaanse markt versterken. Beide organisaties blijven onder eigen naam opereren.

Healthlink past in toekomstplannen

Volgens ceo Robin Voet van Base Logistics is Healthlink al lange tijd een relatie van zijn bedrijf en de samenwerking is in de afgelopen tijd steeds hechter geworden. “Healthlink maakt gebruik van ons transport- en warehouse management systeem (Klairy, red.) dat de basis is van de dienstverlening aan hun klanten. Healthlink is een gezonde en ambitieuze organisatie en past dus goed bij onze cultuur en toekomstplannen.”

Base onderdeel investeringsmaatschappij

Investeringsfonds Waterland Private Equity Investment heeft eind vorig jaar Base Logistics opgenomen in zijn investeringsportefeuille, om daarmee Base Logistics uit te bouwen tot een internationaal toonaangevende organisatie op het gebied van logistiek.

Waterland heeft kapitaal van 2 miljard euro

De acquisitie van Healthlink is de eerste stap van Waterland noemt ‘de buy-and-build-strategie’. Het investeringsfonds is actief in de sectoren Outsourcing, Leisure & Luxury, Vergrijzing en Duurzaamheid. Waterland heeft recent een nieuw investeringsfonds gestart, waar in totaal voor 2 miljard euro aan kapitaal mee is opgehaald.

Base Logistics: 50 miljoen euro omzet

Base Logistics werd in 1994 opgericht en behaalt inmiddels met 180 medewerkers, die van Healthlink meegerekend, een omzet van vijftig miljoen euro per jaar. In Moerdijk beschikt de groep over 15.000 vierkante meter aan opslagruimte.
Healthlink werd eveneens in 1994 opgericht en is een specialist in logistiek dienstverlening voor klanten die actief zijn op het gebied van medische apparatuur, diagnostiek, menselijk weefsel en farmaceutica. Het bedrijf uit Den Bosch opende in 2004 zijn eerste vestiging in de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel