nieuws

Gerard Roelofsen (Rotra) overleden

Logistieke dienstverlening 5271

Gerard Roelofsen (Rotra) overleden

Gerard Roelofsen, derde generatie van familiebedrijf en logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra in Doesburg, is overleden.

Roelofsen overleed afgelopen zondag in het bijzijn van zijn familie, zo meldt de website Doesburg Direct. Roelofsen was al enige tijd ziek, maar was tot het laatst actief als bij Rotra. Zijn zoons Harm en Machiel hebben al enige jaren de dagelijkse leiding over het familiebedrijf. Gerard Roelofsen is 71 jaar geworden.

Gerard Roelofsen trad in 1965 op 18-jarige leeftijd in dienst bij de firma H.W. Roelofsen als bedrijfsleider met 3 personeelsleden en 4 vrachtwagens. Samen met broer Jan nam hij in 1978 de aandelen over van zijn vader Herman. Onder hun leiding groeide Rotra uit tot een internationale logistieke organisatie van grote omvang met meerdere vestigingen in binnen- en buitenland. Tussen 2003 en 2005 namen Harm en Machiel de aandelen over van Gerard en Jan. Gerard bleef nadien nadrukkelijk betrokken bij de bedrijfsvoering.

Verklaring namens Rotra:

We zijn dankbaar voor hetgeen Gerard heeft betekend voor Rotra. We hebben hem mogen kennen als een bevlogen ondernemer met passie en liefde voor het vak en voor alle mensen binnen Rotra.

Bovenal verliezen we in hem een plezierig, positief en hartelijk persoon. Gerard zal bijzonder gemist worden.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 26 augustus vanaf 11.00 uur in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Na afloop van deze dienst is er gelegenheid de familie te condoleren. De crematie vindt plaats in besloten kring.

 

Reageer op dit artikel