nieuws

De Rijke ondersteunt diensten met BluJay-platform

Logistieke dienstverlening 629

De Rijke ondersteunt diensten met BluJay-platform

Logistiek dienstverlener De Rijke maakt gebruik van BluJay Solutions geïntegreerde software-oplossing ter ondersteuning van de logistieke diensten van De Rijke in Nederland en België.

In de afgelopen maanden zijn de divisies dry bulk en internationaal transport bij De Rijke live gegaan met de oplossing van BluJay.

De Rijke heeft de focus gelegd op supply chain management en opereert als ketenregisseur. Dit houdt in dat het bedrijf logistieke oplossingen volledig organiseert voor zijn klanten.  “Door één systeem te implementeren kunnen we snel communiceren met klanten en leveranciers en data snel invoeren in het systeem”, zegt Erik Schurgers, CFO bij De Rijke. “Met het BluJay-platform maken we een enorme efficiency-slag en kunnen we informatiestromen veel beter digitaliseren.”

Big data-analyse

Een aantal klanten van De Rijke maakt gebruik van communicatie middels dashboarding en webportals. Met behulp van de data die de dienstverlener registreert met BluJay-software, voorziet De Rijke klanten snel en efficiënt van informatie. Daarnaast verzorgt De Rijke klachtenafhandeling voor zijn klanten en rapporteert dit terug aan de klant. Ook verzorgt de organisatie big data-analyse om de klant op de hoogte te houden van veranderingen in de supply chain. Hierin neemt De Rijke ook een consultancyrol in en houdt klanten volledig op de hoogte van de zendingen.

Lees ook: BluJay neemt Blackbay over

Digitaal fit

“Voor ons is digitaal fit zijn erg belangrijk”, vervolgt Schurgers. “In 2013 hebben we een tender uitgezet en BluJay is toen gekozen als softwareleverancier. De supply chain-leverancier denkt met ons mee en als er complexe updates moeten worden gedaan, dan ontwikkelt BluJay deze en neemt deze ook mee in de standaardoplossing. We hebben de belangrijkste eigenschappen, waaraan het systeem moet voldoen gedefinieerd en BluJay heeft deze allemaal verwerkt in het platform. Op deze manier wordt het platform steeds verder ontwikkeld en kunnen andere klanten van BluJay hier ook van profiteren. Onze organisatie wordt efficiënter dankzij de inzet van de logistieke experts van onszelf en BluJay.”

Lees ook: Kewill verandert naam in BluJay Solutions

Reageer op dit artikel