nieuws

Jan de Rijk ziet winst toenemen

Logistieke dienstverlening 3272

Jan de Rijk ziet winst toenemen
Jan de Rijk

Jan de Rijk Logistics heeft een goed jaar achter de rug. De logistiek dienstverlener zag zijn bedrijfsresultaat in 2016 toenemen met 10%. De omzet daalde wel.

Jan de Rijk, nummer 14 in de Top Logistieke Dienstverleners, realiseerde in 2016 een groei van bijna 10%. De omzet kwam uit 208 miljoen euro, de operationele marge op 18,1 miljoen tegenover een operationele marge van 16,6 miljoen euro in 2015.

Contract logistiek in de lift

De toenemende activiteiten in contract logistiek en verdere procesverbeteringsinitiatieven hebben bijgedragen aan deze groei. De totale omzet van de groep daalde licht in vergelijking met vorig jaar, voornamelijk door de vermindering van een vrachttrein met een partner en lagere inkomsten voor brandstofpremie. Exclusief deze effecten zou de omzet iets hoger zijn geweest, aldus het bedrijf.

Arbeidskosten stijgen

De vooruitzichten voor 2017 zijn bescheiden optimistisch. Dat blijkt ook uit de Conjuctuurenquête van TLN.  De wereldwijde economie en consumentenvertrouwen blijven opvallen. Stijgende arbeidskosten, tekort aan capaciteit in de markt en verhoogde wetgeving zijn de uitdagingen in de nabije toekomst.

 

Bekijk meer marktcijfers

 

Jan de Rijk Logistics, heeft een vloot van meer dan 1.000 voertuigen in heel Europa. Jan de Rijk Logistics heeft 27 vestigingen in 14 landen en heeft 1.300 medewerkers.

Reageer op dit artikel