nieuws

TDL Group en Bakker Logistiek gaan samenwerken

Logistieke dienstverlening 2850

TDL Group en Bakker Logistiek gaan samenwerken

Het Belgische TDL Group neemt per 1 maart de warehouse- en nationale transportactiviteiten van Bakker Logistiek België gedeeltelijk over. Bakker Logistiek Groep gaat de distributiewerkzaamheden van TDL Group in Nederland verzorgen.

Met dit strategische partnership wil TDL Group haar positie in het centrum van België versterken en het fijnmazige distributienetwerk verder uitbreiden.

TDL is een grote logistiek dienstverlener in België met 700 medewerkers en een jaarlijkse omzet van 75 miljoen euro. Het bedrijf nam in 2014 Cardon Logistique over en in 2015 de vers-activiteiten van XPO Logistics.

Bakker Logistiek is sinds 2014 in België actief toen het SMIW in Milmort overnam. Een paar maanden later werd de acquisitie van 70 procent van alle transportactiviteiten van European Food Transport aangekondigd. Dit bedrijf verruilde vervolgens zijn locatie in Sint-Katelijne-Waver voor een nieuwe locatie van 34.000 m2 in Willebroek. Bakker Logistiek is in België klein met 95 medewerkers en een jaarlijkse omzet van 12 miljoen euro. In Nederland is Bakker een Top-10 speler in de logistieke markt.

Focus op Nederland door Bakker Logistiek

Door afstoting van een aantal Belgische activiteiten wijzigt Bakker haar strategie en focus van het zelf ontwikkelen en uitbreiden van haar dienstverlening in België naar een strategisch partnership, gelijk aan haar strategische samenwerking met het European Food Network voor fijnmazige leveringen in Duitsland en de rest van Europa. Bakker Logistiek zal zich volledig focussen op de logistieke activiteiten en distributie vanuit Nederland over geheel Europa in samenwerking met haar partners.

Alle medewerkers gaan over naar TDL Group

Door de overname van de warehouse- en nationale transportactiviteiten verandert er niets voor de klanten en het personeel, zegt Kristof Van Lommel, Business Unit Director Fresh Logistics, over de acquisitie. “Alle medewerkers, behorende tot de overgenomen activiteiten, komen vanaf 1 maart in dienst van TDL Group, die zo haar aantal werknemers ziet stijgen met circa 50 mensen”. Met de acquisitie zal TDL Group beschikken over vestigingen in Lummen, Houthalen, Doornik, Kallo en Willebroek met een totale warehouse capaciteit van meer dan 60.000 m² en een wagenpark van 400 vrachtwagens.

Staat u in de Top 100 Logistiek Dienstverleners dit jaar?

Reageer op dit artikel