nieuws

Tielbeke opent deuren nieuwbouw

Logistieke dienstverlening 10730

Tielbeke opent deuren nieuwbouw

Logistiek dienstverlener Tielbeke is bijna klaar met de voltooiing van de nieuwbouw van een logistiek centrum in Lemelerveld. Op zaterdag 4 maart organiseert het bedrijf daarom een ‘Inspiratiedag’. Naast het bekijken van de nieuwbouw biedt Tielbeke samen met partners de bezoekers een blik in de toekomst van het beroepsgoederenvervoer.

Eind maart 2016 is aannemer Hercuton met de bouw van start gegaan, die is opgesplitst in drie fases. De nieuwbouw is deels gerealiseerd tegen het bestaande bedrijfspand van Tielbeke in Lemelerveld op het perceel dat het bedrijf eerder gebruikte als parkeerterrein voor vrachtwagens. Belangrijkste onderdeel van de nieuwbouw is een crossdock met een oppervlakte van ongeveer 4.500 vierkante meter, 3.000 vierkante meter laadkuilruimte en 52 docks en twee busdocks.

Ernst-Jan Dorgelo, operationeel directeur bij Tielbeke over de inspiratiedag op 4 maart: “Als logistiek dienstverlener moet je meegaan in de dynamiek van de huidige ontwikkelingen. Wij bekijken nu, samen met diverse partners, de mogelijkheden van truckplatooning. Onze chauffeursinstructeurs hebben ervaring opgedaan bij TNO in Soesterberg. Daar staat een simulator die je laat ervaren hoe het is om in een platoon, kort op de voorligger te rijden. Dit soort ervaringen willen we graag delen. Niet alleen met onze medewerkers, maar ook vakgenoten en overig geïnteresseerden. Het is immers onze gedeelde toekomst.”

Testrijden

Truckfabrikant Scania is op de inspiratiedag aanwezig met een aantal vrachtwagens die als beladen combinatie kunnen Aankondiging_Tielbekeworden testgereden door bezitters van een geldig CE-rijbewijs. Chauffeurs in spé kunnen bij Opleider Van Buuren een korte rijles volgen. Om ervoor te zorgen dat alle geïnteresseerden een kans krijgen, zal er op korte termijn voor beide activiteiten een inschrijving starten.

Duurzame inzetbaarheid

Naast technologische ontwikkelingen is duurzame inzetbaarheid een belangrijk thema tijdens de Inspiratiedag. Dorgelo: ”Het is een mooie gelegenheid om te laten zien wat wij verstaan onder duurzame inzetbaarheid. Mensen zijn vaak positief verrast als ze horen wat wij doen met dit thema. We willen op een gezonde én sportieve manier bezoekers een kijkje in onze ‘keuken’ geven. Zo zal Leontien van Moorsel de gehele dag spinning clinics verzorgen. Voor wie daarna honger heeft hebben wij een ‘sportsbar’ en interactieve kooksessies.”

Reageer op dit artikel