nieuws

Speksnijder Logistiek failliet en maakt doorstart

Logistieke dienstverlening 10043

Speksnijder Logistiek failliet en maakt doorstart
Speksnijder kiest boordcomputers van trimble

Logistiek dienstverlener Speksnijder Logistiek uit Hazerswoude Dorp is op 30 december failliet verklaard door de rechtbank. Het bedrijf maakt een doorstart.

De helft van de 170 personeelsleden van Speksnijder Logistiek in Hazerswoude-Dorp (nummer 98 in de lijst Top 100 Logistiek dienstverleners) kan aan het werk blijven. Drie andere vervoerders nemen de klanten van het failliete bedrijf over, en daarmee een deel van de werknemers. Dat stelt curator Jan Dorrepaal in het Leidsch Dagblad.

Overname

Het kantoor van Speksnijder Logistiek op bedrijventerrein International Trade Center sluit. Er is geen relatie met het in Bodegraven gevestigde Speksnijder Transport. De 85 vrachtwagens worden deels overgenomen door de drie bedrijven, de rest gaat de verkoop in of terug naar de leasemaatschappij.

De drie logistiek dienstverleners die het werk overnemen zijn Simon Loos, Peter Appel Transport en Kivits.

Reden faillissement

De oorzaak van het faillissement van Speksnijder is volgens de curator een optelsom. “Tot 2012 ging het goed, ondanks de kredietcrisis. Daarna was het een combinatie van klanten die de eisen op gingen schroeven, nieuwe wet- en regelgeving, een hoog ziekteverzuim en het faillissement van een vennootschap dat schuld had bij Speksnijder.’’ Het bedrijf nam nam 1 januari 2013 nog alle activiteiten over van DistributieUnit Bergschenhoek en in november alle activiteiten van C. Huybregts Logistics uit Tilburg. Hetzelfde jaar werd de naam veranderd van D. Speksnijder Transport naar Speksnijder Logistiek.

 

 

Reageer op dit artikel